maanantai 13. syyskuuta 2021

Kauraiset vehnäsämpylät

 

Sain tässä hiljattain Herkkuhovin Johannalta herkullisen kuuloisen sämpyläreseptin. Tällaisia perusreseptejä on hyvä olla "jemmassa", sillä on kiva testata erilaisia reseptejä. Tein meille näitä vihdoin eilen- ja nämä katosivat hetkessä pelliltä 😀 Näitä saa kuulema leipoa useamminkin!

 (13kpl)

5dl vettä
25g hiivaa
2tl suolaa
2rkl öljyä
2dl kaurahiutaleita
n. 10dl vehnäjauhoja (joista osa voi olla täysjyvää)
 
1. Lämmin vesi, hiiva, suola. öljy, sekä kaurahiutaleet ja pari desiä vehnäjauhoista sekoitetaan keskenään. Lepuuta liinan alla 10 minuuttia, kunnes kuplii.
 
2 Sekoita loput jauhot joukkoon ja vaivaa hyvin, eli 10-12 minuuttia. Anna kohota taikinan liinan alla 30min.
 
3. Punnitse taikinasta á80g paloja ja pyörittele ne sämpylöiksi pellille. Anna kohota liinan alla taas n.30 minuuttia. 
 
4. Tee sämpylän pintaan viilto terävällä veitsellä ja voitele sämpylöiden pinnat kylmällä vedellä. Paista 275 asteessa n. 8 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti