lauantai 29. tammikuuta 2022

Valkosuklaa-sitruunakuppikakut

 
Kyllä huomaa, että lempivuodenaikani, kevät, on pikku hiljaa lähestymässä. Alkaa hirmuisesti tehdä mieli yhä raikkaampia, pirteän värisiä herkkuja. Löysin kaapista tällaiset keväisen kelta-valkoiset kuppikakkuvuoat...ja niistä se ajatus sitten lähti 😀

Ilman kuorrutettahan nämä ovat ihan perinteisiä muffinsseja ja täytyypä todeta, että gluteenittomilla jauhoilla näistä tuli aivan mahtavan pehmoisia ja herkullisia! Kuorrutteeksi laitoin sitruunalla maustettua, vaahdotettua valkosuklaaganachea, joten sen valmistus pitää aloittaa edellisenä päivänä...

Muffinssit (n.12kpl)

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2dl kermaa
3dl Sunnuntain vaaleata, gluteenitonta jauhoseosta
2tl vaniljasokeria
0,5tl leivinjauhetta
2-3rkl sitruunamehua
1tl raastettua sitruunan kuorta

Kuorrute:
125g valkosuklaata
2dl kermaa
50g sitruunatuorejuustoa 
3rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl raastettua sitruunankuorta
(keltaista elintarvikeväriä)

1. Lämmitä kuorrutteen kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada kerma paloitellun valkosuklaan päälle. Anna suklaan sulaa, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä täysin jääkaappikylmäksi, mieluiten yön yli- kelmun alla.
 
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon kerma. Lisää sitten jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri joukkoon myös. Sekoita ja mausta taikina sitruunan kuorella,- sekä mehulla. 
 
3. Annostele taikina sitten vuokiin. Täytä vuoat n. 2/3 asti. Paista muffinssit sitten 225 asteessa n. 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Vaahdota valkosuklaaganache ja lisää joukkoon sokerit, tuorejuusto ja sitruunankuoriraaste. Sekoita tasaiseksi ja erota sitten 1/3 toiseen kulhoon. Värjää pienempi määrä keltaisella elintarvikevärillä ja sekoita tasaiseksi.

5. Täytä tyllallinen (käytin Wiltonin 1M) pursotinpussi kermalla niin, että toiselle puolelle pussia tulee valkoinen kerma (pystysuunnassa) ja toiselle puolelle keltaiseksi värjätty kerma. Pursota kerma ruusukkeiksi muffinssien pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Oi nam! Nämä menevät ehdottomasti testiin. Ihanan keväiset maut ja värit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, Nanne ♥️ Nyt juuri tässä lumipyryssä ei tunnu keväiseltä, mutta pian se sieltä tulee sekin...☀️

      Poista
  2. Heippa! Mistä nämä vuoat ovat ostettu? IHANAT leivokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Anteeksi, että vasta nyt huomasin viestisi. Vuoat ovat ostettu aikoonaan Kärkkäiseltä. Ovat Städter-merkkisiä ☺️

      Poista