torstai 7. huhtikuuta 2022

Passion-marenkitartaletit

 

Viimeksi tehdessäni mango-passionkakkua, jäi purkin pohjalle passionpyrettä, jonka keitin curdiksi. Tein kakulle sitten kaveriksi ihastuttavan, raikkaan keväisiä Passion-marenkitartaletteja. Nämä sopivat mainiosti tulevan pääsiäisen kahvipöytään, tai esimerkiksi jälkiruoaksi maistuvalle pääsiäisaterialle. 

Jollet omista tällaisia pieniä tartalettivuokia, onnistuu tämä mainiosti myös piirakkavuokaan tehtynä. Passioncurdin tilalle voit halutessasi vaihtaa vaikkapa sitruuna,- lime,- tai vaikkapa raparpericurdin. Sen voit valmistaa samalla reseptillä- vain raaka-ainetta vaihtamalla 😋

Murotaikina:
175g voita
100g sokeria
32g kananmunaa
280g vehnäjauhoja
 
Passioncurd:
1,5dl passionpyrettä (Bonne)
1,5 dl sokeria (maista ja jätä kirpsakaksi)
3 keltuaista
20g Maizenaa
80g voita

Italialainen marenki:
3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1dl vettä

1. Sekoita murotaikinan ainekset keskenään kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

2. Valmista passioncurd laittamalla kattilaan passionpyre, sokeri, Maizena ja keltuaiset (huom! säästä valkuaiset marenkiin!). Kuumenna seosta liedellä lähes kiehuvaksi, mutta älä keitä. Anna seoksen paksuuntua ja ota seos liedeltä. Lisää joukkoon kuutioitu, kylmä voi. Sekoita tasaiseksi ja purkita.

3. Kauli murotaikina ja vuoraa vuoat (tai vuoka) ohuella kerroksella taikinaa. Pistele taikinaan reikiä haarukan avulla. Paista pohjat sitten 180 asteessa 8-10 minuuttia, tai kunnes pohjat ovat kauniin, kullanruskeita. Anna pohjien jäähtyä.

4. Laita valkuaiset kulhoon ja mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä vesi ja sokeri keskenään 120 asteeseen. Vesi-sokeriseoksen kiehuessa vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää sitten hitaasti valuttamalla kiehuva sokeriliemi, samalla vatkaten. Vatkaa marenkia niin kauan, että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

5. Täytä tartaletit passioncurdilla ja pursota marenkia pinnalle, pursotuspussin ja tyllan avulla. Tohota sitten marenkien pinta kaasutohottimella, tai vaihtoehtoisesti kuuman grillivastuksen alla uunissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti