keskiviikko 17. elokuuta 2022

Mustikka-vaniljakakku

 
Kävin viimeisinä lomapäivinä metsässä poimimassa mustikoita. Läheskään kaikki eivät mahtuneet pakastimeen, vaan osasta oli keksittävä "jotakin". Niinpä syntyi ajatus tällaisesta erittäin vaniljaisesta mustikkakakusta, josta tulikin oikein herkullista tarjottavaa. Samalla ajatuksella syntyisi mahtava kakku myös vadelmasta 😋

Taikina:
150g kylmää voita
50g sokeria
1 kananmuna
160g vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:
3dl kermamaitoa
halkaistu vaniljatanko
3 kananmunan keltuaista
60g sokeria
 
38g vaniljakreemijauhetta
25g voita

Päälle:
100g mustikkamarmeladia/ mustikkahilloa
tuoreita metsämustikoita, sekä pensasmustikoita
kiille hyytelösokerista

 1. Sekoita hieman lämmennyt voi ja sokeri keskenään taikinakoukuilla. Lisää sitten kananmuna- sekoita ja lisää kerralla kaikki jauhot. Sekoita taikinaa niin, että siitä muodostuu "pallo".
Kauli taikina pyöreäksi ja painele varoen piirakkavuoan pohjalle ja hieman (n. 1cm) reunoille. Pistele pohjaan reikiä ja laita jääkaappiin.

2. Laita kermamaito (itse laitoin puolet kermaa ja puolet maitoa) kattilaan, voi, sekä vaniljatanko, josta siemenet on raaputettu mukaan. Anna lämmetä lähes kiehuvaksi. Sekoita sillä aikaa keltuaiset, sokeri ja vaniljakreemijauhe keskenään tahnaksi. Kun maito kiehuu, sekoita keltuais-seos joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Anna "pulpahtaa" ja ota pois liedeltä. Poista vaniljatanko ja anna jäähtyä.

3. Paista pohja 190-200 asteessa n. 10-12 minuuttia, niin ettei se kuitenkaan ruskistu. Anna pohjan sitten jäähtyä täysin. Irroita pohja sitten vuoastaan varovasti.

4. Levitä jäähtyneen pohjan päälle mustikkamarmeladia. Nostele pohjan päälle vaniljakreemi ja asettele mustikat kakun pinnalle kauniisti. Sivele lopuksi pinnalle hyytelösokerista tehty kiille. Laita hetkeksi jääkaappiin viilentymään, ennen herkuttelua.

6 kommenttia:

  1. Moikka! Herkullisen näköinen 😋Mitä vaniljakreemijauhetta käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos ❤️ Itse asiassa tähän kakkuun käytin Blå bandin Wanhan ajan vaniljakastike-jauhetta 😋

      Poista
  2. Kyllä varmaan maistuu, kesäherkkua pitää kokeilla mustikkakakkua.

    VastaaPoista
  3. vaikea kirjoittaa kommentteja,kun jutut eivät ole suomenkiellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mitä mahdat tarkoittaa? Kyllä minulle ainakin kaikki teksti näkyy suomeksi 🙄

      Poista