torstai 28. elokuuta 2014

Pistaasi-valkosuklaa kuppikakut

Näiden ohje on apinoitu Dr. Sugarilta....
150 g voita tai margariinia
3 dl sokeria (ehkä vähän päälle)
2 rkl ruskeaa sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl pistaasi/hasselpähkinä/mantelijauhetta
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
235 g/ml täysmaitoa
3 rkl rouhittua pistaasia (jätä myös jonkin verran muffinien päälle)
50-100 g valkosuklaata
1. Esilämmitä uunia 175 asteeseen.
2. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi voi ja sokerit. Lisää vaahtoon kananmunat yksi kerrallaan koko aika hyvin sähkövatkaimella sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi pistaasi & valkosuklaa).
4. Sekoita vuorotellen vaahtoon maitoa ja kuivia aineita. (jos taikina on liian löysää, lisää vähän jauhoa, jos liian kuivaa, lisää tilkka maitoa)
5. Lisää taikinaan pistaasit ja valkosuklaa ja annostele muffinivuokiin 2/3 vuoasta täyttäen.
6. Paista uunissa n. 20-25 minuuttia.
Voikreemi päälle:
2,4 dl pehmeää voita
5-5½ dl tomusokeria (sihdattuna)
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
3-4 rkl maitoa
1. Vatkaile voita suurehkossa kulhossa muutama minuutti sähkövatkaimella tai yleiskoneessa.
2. Lisää n. 5 dl tomusokeria (muista sihdata!) ja vatkaa hyvin hitaasti, jotta tomusokeri ei ala pöllyämään. Tarvittaessa voit peittää kulhon liinalla. Vatkaile kunnes sokeri on sekoittunut voin joukkoon.
3. Sen jälkeen lisää sähkövatkaimen/yleiskoneen nopeutta. Tässä vaiheessa voit myös lisätä vaniljauutteen/vaniljasokerin ja 3 rkl maitoa.
4. Vatkaa n. 2-3 minuuttia kunnes voikreemi saavuttaa sopivan kuohkeuden. Mikäli seos tuntuu liian kostealta, lisää loput tomusokerista. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa.
5. Lopuksi lisää väriaine ja vatkaa kunnes se on täysin sekoittunut voikreemin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti