Tällaiset mansikkapunnukset tuli tehtyä vielä kesän viimeisistä mansikoista parisen viikkoa sitten. Olivat yhtä herkkuja, kuin miltä näyttävätkin :p
15-20 pullaa
7½ dl maitoa
3 tl suolaa
75 g hiivaa
1 putkilo (8 g) kardemummaa
3 dl sokeria
noin 2,8 l vehnäjauhoja
1 prk (200 g) ranskankermaa
200-300 g voita tai margariinia
1 muna voiteluun
Täyte
1-2 l mansikoita
3 ps (1 ½ pkt) Blå Band-vaniljakastikeaineksia
6 dl maitoa
sokeria tai fariinisokeria
Hyytelösokerikiille2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
---
7½ dl maitoa
3 tl suolaa
75 g hiivaa
1 putkilo (8 g) kardemummaa
3 dl sokeria
noin 2,8 l vehnäjauhoja
1 prk (200 g) ranskankermaa
200-300 g voita tai margariinia
1 muna voiteluun
Täyte
1-2 l mansikoita
3 ps (1 ½ pkt) Blå Band-vaniljakastikeaineksia
6 dl maitoa
sokeria tai fariinisokeria
Hyytelösokerikiille2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
---
1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon.
2. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä rasva. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tällä välin puhdista ja pilko mansikat. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, sekoita hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa.
4. Leikkaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin osa tangoksi ja leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele paloista pyöreitä pikku pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
5. Kaada jauhoja pöydälle ja "kostuta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.
6. Lusikoi reilu ruokalusikallinen vaniljakiisseliä syvennykseen ja sen päälle reilusti mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele reunat munalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.
7. Jäähdytä pullia ja nosta kourallinen mansikkapaloja jo paistetun pullan päälle.
Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen mansikkakeon päälle.
2. Alusta jauhot vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä rasva. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
3. Tällä välin puhdista ja pilko mansikat. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon, sekoita hyvin ja anna vetäytyä jääkaapissa.
4. Leikkaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin osa tangoksi ja leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele paloista pyöreitä pikku pullia. Kohota liinan alla noin 15 minuuttia.
5. Kaada jauhoja pöydälle ja "kostuta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.
6. Lusikoi reilu ruokalusikallinen vaniljakiisseliä syvennykseen ja sen päälle reilusti mansikoita. Ripottele mansikoiden päälle sokeria. Voitele reunat munalla ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.
7. Jäähdytä pullia ja nosta kourallinen mansikkapaloja jo paistetun pullan päälle.
Kiehauta vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen mansikkakeon päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti