maanantai 3. marraskuuta 2014

Puolukkajuustokakku kinuskilla

 

Raikas puolukkajuustokakku, jollaisen näin täällä jossakin netin syövereissä. Alkuperäisestä reseptistä ei kyllä ole tietoa, mutulla selvittiin ;)Tämä olisi ehdottomasti pitänyt tehdä jo syksymmällä, jotta olisi saanut tuoreita puolukoita, sekä puolukanvarpuja koristeluun :) Tästä tuli nyt tällainen "inspiraatiokakku", kun kaapissa oli kermaa, joka oli menossa vanhaksi...

Pohja: 150g kaurakakeksejä (piparkakut sopisi loistavasti!)
           70g sulatettua voita

Täyte: 3dl kermaa
           1prk vaniljarahkaa
           1prk mascarponea
           n. 1dl sokeria
           2tl vaniljasokeria
           3dl puolukoita
           6 liivatetta

Päälle: 1prk kondensoitua maitoa kinuskina

1. Murustele keksit ja sekoita ne voisulaan. Taputtele keksi-voimuru leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vatkaa kerma, lisää vaniljarahka, mascarpone, sokerit ja puolukat.
4. Kiehauta tilkka vettä, kiehauta puristellut, liotetut liivatteet vesitilkassa.
5. Lisää liivate kermatäytteeseen ohuena nauhana, samalla vatkaten seosta.
6. Kaada kermaseos murupohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään väh. 5 tunniksi, mieluiten yön yli.
7. Irroita kakku vuoasta ja kaada päälle kinuski. Koristele puolukoilla.





4 kommenttia:

  1. Puolukka ja kinuski on ihan mahtava yhdistelmä! Ajattelin jouluksi tehdä jotakin näiden yhdistelmää, tässä yksi hyvä vaihtoehto, kiitos ohjeesta!! :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli ihan valtavan hyvää! Mä enää harvoin tykkään kakuista, kun leivon paljon, niin kaikki alkaa maistua samalta :) Tämän kakun olisin voinut syödä yksin :p

    VastaaPoista
  3. Hei, kiva blogi sulla! Tein jouluksi kinuski-piparihyydykekakun ja nyt olis tää puolukkainen työn alla. Meillä vaan sattuu olemaan pelkästään soseutettuja puolukoita (sokeroimattomina), kuinkahan menee koostumus ja maku pieleen? Ja sitten, oletko keittänyt kinuskin sen 2-3 tuntia? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤️ Itse käytin myös makeuttamatonta puolukkasurvosta. Laita sen verran sokeria, kun omaan suuhun maistuu sopivalta- itse laitoin tuon 1dl, kun kinuski antaa kuitenkin makeutta. Tuohon päälle kannattaa laittaa valmiiksi keitettyä kinuskia (sitä missä on ruskea etiketti), niin pääsee helpommalla 😉

      Poista