tiistai 18. marraskuuta 2014

Raparperileivokset

Nämä leivokset syntyivät nyt vähän vahingossa. Tarkoitukseni oli tehdä koekakku viikonlopun juhliin tehtävän kakun vuoksi, mutta...tästä tuli erimakuinen, leivos ja täysin erilaiset koristeet, sitä mitä kaapista sattui löytymään :) Eli ihan eri juttu! Mä olen niin tykästynyt noihin leivosmuotteihin...

Ja muuten. Kakkuviikarin vispailuja löytyy nyt myös Facebookista ;)

Pohja:
1 kananmuna
0,5dl sokeria
0,25dl vehnäjauhoja
0,25dl kaakaojauhetta

Pohjan päälle: 
3dl raparperihilloa
3 liivatetta

Täyte:
4dl vispikermaa
1rs Philadelphia tuorejuustoa
1dl raparperihilloa
n.1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
20 pyöräytystä vaniljamyllystä
5 liivatetta

1. Voitele irtopohjavuoka. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnä,- ja kaakaojauhe. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.
2. Lisää raparperihilloon vesitilkkaan liotetut liivatteet. Kaada pohjan päälle ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
3. Vatkaa kerma ja lisää, tuorejuusto, hillo, sokerit ja vanilja. Lisää liotetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää se sitten kermaseokseen. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.
4. Irroita kakku vuoasta, tee leivosmuotilla halutessasi leivoksia ja koristele. Toimii toki myös kakkuna!


2 kommenttia:

  1. Raparperi on kyllä ihan parasta! ja tosi kivannäköinen tää leivos :)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Minäkin tykkään kaikesta, missä on raparperia. Nam! Ja hei...kipaisempas vastavierailulle...

    VastaaPoista