perjantai 20. tammikuuta 2017

Italialainen täytetty leipä


Tällaiset leivät ovat mielestäni ihania muokattavuutensa takia. Sisältöä voi muutella mielensä mukaan, mutta tässä on perus italialaiset täytteet. 

Itse en malttanut kohottaa taikinaa tarpeeksi, niin leipä hieman repesi paiston aikana. Kelpaa kyllä meidän porukalle suolaiseksi iltapalaksi. 

Paiston aikana uunista leijailee sellainen tuoksu, että tekisi mieli repiä leipä kesken paiston uunista ja haukata pala...
 

Taikina:
7dl vehnäjauhoja
1pss kuivahiivaa
2tl suolaa
3dl vettä
3rkl oliiviöljyä
 

Täyte:
100g pepperoni-salamia
iso punainen paprika
1pallo Buffalo-mozzarellaa
1ruukku basilikaa
sormisuolaa, pippuria ja oliiviöljyä

1. Sekoita kuivat aineet hyvin kulhossa. Lisää lämmin vesi ja oliiviöljy. Vaivaa n. 10min., kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota tunti liinan alla.

2.  Leikkaa paprika siivuiksi ja paahda siivuja uunissa 250 asteessa, kunnes ne ovat saaneet ruskeaa väriä hieman pintaansa.
 

3. Kun taikina on kohonnut, painele sitä vielä muutamia kertoja ja laita liina päälle. Ota nyt muut tarvikkeet valmiiksi.
 

4.  Kaulitse taikina n. sentin paksuiseksi levyksi ja asettele täytteet päälle tasaisesti. Ripottele viimeiseksi pinnalle hieman mustapippurirouhetta.
 

5. Kääri levy rullalle ja käännä kranssiksi. Nipistele liitoskohta tiukasti yhteen. Tee veitsellä muutama viilto leivän pintaan ja voitele sitten leipä oliiviöljyllä. Ripoittele lopuksi halutessasi pinnalle sormisuolaa.
 

6. Paista 200 asteessa n.30-35min. Anna jäähtyä hetki ennen syömistä...jos maltat ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti