lauantai 7. tammikuuta 2017

Daim-juustokakku


Daim-juustokakku on eräs lempparini juustokakuista. Makeaahan tämä on, mutta todella herkullista. Päälle raikastuksesi hieman vadelmia, niin siinä on valmis herkku kahvipöytään. Kakun rakenne on ihanan moussemainen, joka suorastaan sulaa suuhun...

Ps. Jostain syystä linkeissä, jotka johtavat tänne, näkyy että kakku olisi gluteeniton. En tiedä mistä se johtuu, mutta näin ei kuitenkaan ole. Kakusta saa kyllä helposti gluteenittoman, vaihtamalla keksit gluteenittomiin! :)

Pohja:
260g (1pkt) Bastogne-keksejä

75 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa

250 g maitorahkaa
1 prk (n.397g) karamellisoitua maitotiivistettä (valmis kinuski, ruskea purkki)
0,5dl sokeria
1tl vaniljatahnaa (tai vaniljasokeria)
tilkka kiehuvaa vettä
2,5 isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna (n.150g)
 

Koristeluun:
1-1 ½ isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna 

vispikermaa
vadelmia
 

1. Tee pohja. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti öljyllä. Hienonna keksit hienoksi muruksi.
Sulata voi ja sekoita voisula keksimurujen sekaan. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.


2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto, maitorahka ja kinuski tasaiseksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kiehauta vesi kattilassa, lisää liotetut,  puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täyteseokseen samalla sekoittaen. Käännä joukkoon kermavaahto sekä lisää lopuksi vielä Daim-rouhe. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään viideksi tunniksi.

3. Kun kakku on hyytynyt, irrota se vuoasta. Pursota kakun reunoille ruusukkeita ja koristele kakun keskustaa Daim-rouheella, sekä vadelmilla.

20 kommenttia:

  1. Kokeilin ja oli hyvää! :) Oli jääkaapissa 7h ja silti ehkä jäi vähän löysäksi. Jäi vähän epäselväksi että missä vaiheessa vatkattu kerma kuului laittaa joukkoon, heti alussa vai vasta lopussa? Noudatin ohjetta ja vatkattuani kerman lisäsin sen joukkoon rahkan, tuorejuuston jne. Mutta kuitenkin se olisi kuitenkin pitänyt myös lopussa käännellä joukkoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että kävit kommentoimassa 😊 Kakku on tosiaan rakenteeltaan pehmeä, hiukka moussemainen, eli ei hyydykään kovin kovaksi. Olet toiminut ihan oikeassa järjestyksessä- samanlailla tein minäkin 👍

      Poista
  2. Kiitos herkulliselta ohjeesta. Yksi tarkennus tuohon karamellisoituun maitotiivisteeseen...Onko kyseessä sama kuin sokerit kondensoitu maito?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmis, kinuskiksi keitetty kondensoitu maito, kyllä :) Eli ruskea etiketillinen purkki (tai voi keittää toki itsekin). 😊

      Poista
  3. Jos tästä moussesta haluaa hieman jämäkämpää (tavan juustokakun rakennetta muistuttavaa), paljon kannattaisi liivatetta laittaa? Onko mousse kuinka makeaa, voisiko sokerin esim. jättää kokonaan pois?

    VastaaPoista
  4. Jos moussesta haluaisi jämäkämmän (tavan juustokakun tapaan), kuinka paljon liivatetta tulisi laittaa? Onko tämä kuinka makeaa, voisiko sokerin jättää kokonaan pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäisin kaksi liivatetta. Maistele sokerin määrä, samalla kun teet täytettä. Siinähän määrä on hyvä säätää omaan makuun sopivaksi 😊

      Poista
  5. Voiko kakun pakastaa? Terveisin Henna

    VastaaPoista
  6. Moikka, Henna! Tottakai voi. Otat vaan ajoissa ennen tarjoilua jääkaappiin sulamaan 😊

    VastaaPoista
  7. Hei!
    Kuinka monelle hengelle yhdestä kakusta voisi laskea riittävän?

    VastaaPoista
  8. Heippa!

    Tämä riittää helposti 15-20:lle. Tästä tulee isohko kakku 😊

    VastaaPoista
  9. Hei !
    Käyköhän kinuskiksi muu valmis kinuskikastike, kuin noista kondensoiduista tehty, vai jääköhän löysäksi..pitäis varmaan lisätä liivatetta sitten ? Osaatko sanoa ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Onnistuu varmasti silläkin, mutta se saattaa tehdä kakusta vielä hiukkasen makeamman 😊 Ja ehkä lisäisin liivatteen määrääkin yhdellä. En silti epäile, etteikö onnistuisi 😊

      Poista
  10. This looks like an incredibly tasty cake to make! I would love to try and make something like this for a nice summer picnic. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.


    World of Animals

    VastaaPoista
  11. Voisiko kakun rakenne kestää, jos siihen laittaisi suklaakuorrutuksen? Ajattelin siis käyttää kakun ensin pakkasessa kohmettumassa, mutta lysähtääköhän kasaan uudelleen sulaessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestää kyllä hienosti, mutta sulata kakku hitaasti jääkaapissa ennen kuorruttamista 😊

      Poista
  12. Kiitos vastauksesta 😊. Käytin kakun 15 min pakkasessa (+ laiton varmuudeksi 1 ylim. liivatteen), ettei sulaisi lämpimän kuorrutteen alla, ja hyvin tosiaan toimi 👍

    VastaaPoista
  13. Ps. Oli muuten parasta Daim-kakkua, mitä olen syönyt, kiitos reseptistä ❤

    VastaaPoista
  14. Nyt löytyi hyvä Daim-kakku! Tosi hyvä kakku! Kiitos tästä! Laitoin reseptin talteen.

    VastaaPoista