maanantai 19. maaliskuuta 2018

Ananas-murupiirakka


Keväällä alkaa tekemään mieli kaikkia raikkaita herkkuja, kuten esimerkiksi tätä ihanaa, maisemakahvilan piirakan reseptillä tehtyä ananas-murupiirakkaa. Tähän piirakkaan ananaksen tilalle käy persikka, marjat, omena, raparperi....tai melkein mikä vain, mistä pidät.  Ja jos oikein herkutella tahdot- lorauta kylkeen aimo loraus paksua vaniljakastiketta 😋 Tällä ohjeella tulee reilu puolikas pellillinen tätä herkkua.

Pohja:
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
250 g voisulaa
8 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaa tai piimää
1 kananmuna

Täyte:
2 prk rahkaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

2prk ananasmurskaa

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Sulata voi. Sekoita kaikki aineet keskenään, lukuun ottamatta kananmunaa ja piimää.
Ota 1/4 taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita lopputaikinaan muna ja 2 dl piimää.

3. Sekoita täytteen ainekset. Levitä sitten taikina leivinpaperoidulle pellille. Kaada rahkaseos
taikinan päälle. Ripoittele pinnalle ananasmurska, josta nesteet on valutettu pois ja lopuksi ripoittele pinnalle eroon ottamasi muruseos.


4. Paista 200 asteessa n.25min.

18 kommenttia:

  1. Entä jos pellillisen haluaa tehdä, moninkokertaisena ohje?

    VastaaPoista
  2. Nam! Ihanan mehevän näköistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on ihanan kostea ja mehevää, eikä siis välttättä kaipaa mitään kastikettakaan 😊

      Poista
  3. Tuosta ei paljon paremmaksi voi leivonnainen enää mennä
    Mikä herkku!

    VastaaPoista
  4. mun on ihan pakko tehdä tätä, tää jäi jo eilen kummittelee mieleen ja itkeskelin illalla ku kotoa ei löytynyt piimää saati rahkaa, tänään kaupan kautta kotio :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei 😁 Mutta kiva, niin pääsette herkuttelemaan. Kerropa sitten, mitä tykkäsit..

      Poista
  5. Olen testannut. Erinomaista ja helppoa. Tein pellillisen puolitoista kertaisena. Nyt tein piirakka vuokaan puolesta annoksesta mustikoilla. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi nam!! Mustikat sopivat tähän myös loistavasti 😍

      Poista
  6. Tehty, loistavaa on, vie kielen. Rahkaprk ja sitruunarahkaprk sekasin, niin kivan kirpakkaa ananaksen kaverina. Keskiviikkona kuulee vieraiden kommentit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kiva, että onnistuit. Tämä onkin parasta, kun saa hetken tekeytyä rauhassa 😊

      Poista
  7. Voikohan piimän tilalta laittaa kermaviilin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomasin kommenttisi ☹️ Mutta juu, kyllä voi varmasti 👍

      Poista
  8. Pari kysymystä kehnolta leipurilta. Sekoitetaanko se osa taikinaa, johon on lisätty piimä ja muna, muuhun taikinaan ennen täytteen laittoa?
    Paistolämpö kiertoilmauunissa lienee 180 astetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Olenpa kirjoittanut epäaelvästi tämän reseptin, ei ihme, ettei tästä välttämättä tajua 🤭😔 Mutta se osa, johon muna ja piimä on sekoitettu, murustellaan piirakan pinnalle, ananasten päälle 😊 Kieroilmassa 170 astetta riittänee.. Tsemppiä! Tämä piirakka on niin hyvää 😋

      Poista
  9. Selvä juttu, kiitos tarkennuksestA. Ei kun kokeilemaan😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerropa sitten, mitä tykkäsit 😊 Pitääpä tehdä itsekin tätä taasen...

      Poista