perjantai 20. maaliskuuta 2015

Maailman parasta (gluteenitonta) leipää?


Siemeniä. Paljon siemeniä ja pähkinää. Siitä tämä herkkuleipä pääasiassa koostuu. Ohjeessa suositellaan odottaa leivän jäähtymistä täysin, ennen leikkaamista, mutta en malttanut...ja täytyy kyllä todeta, että pidinkin tästä enemmän lämpöisenä. Kokeile itse, onko parasta? :) Ohjeen löysin täältä.

2, 5 dl auringonkukansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä
1 dl murskattuja hasselpähkinöitä

2 rkl chia-siemeniä (en laittanut)
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita (laitoin itse tavallisia)
2 rkl psylliumjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 rkl voita
3,5 dl vettä

1.Sulata voi ja hunaja vesihauteessa. Sekoita tällä välin kuivat aineet keskenään. Lisää vesi voi-hunaja-seokseen ja kaada neste kuivien aineiden sekaan. Sekoita taikinaa kunnes se alkaa jähmettyä.

2.Kaada seos esimerkiksi leivinpaperilla voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan. Laita jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Itse olen tehnyt taikinan edellisenä iltana ja laittanut leivän töistä tullessani iltapäivällä uuniin. 

3.Paista leipää 175 asteessa ensi vuuassa noin 20 minuutin ajan, poista tämän jälkeen vuoka ja jatka paistamista ritilällä vielä noin 45-50 minuutin ajan.

 

2 kommenttia:

  1. Tämä menee testiin. Onko leivän säilyvyys millainen, paraneeko "vanhetessaan" saaristolaisleivän tapaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :) Mun mielestä tää oli parasta, heti lämpöisenä. Seuraavana päivänä hyvää mikrossa lämmitettynä tai paahdettuna :p

      Poista