tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen aprikoosi-kääretorttu


Mun pääsiäinen alkoi än-yy-tee,- NYT! :)  Itse pääsiäisenä en varmaankaan juuri ehdi tekemään pääsiäisleivonnaisia, joten päätin käyttää tipukoristeeni jo nyt ennakkoon. Kaapista löytyi aineet kääretorttuun, sekä täytteisiinkin sopivasti. Mun kääretorttuihin tulee usein kermaa, tai sokerimassaa päälle, koska ne on yksinkertaisesti vaan niin rumia....niin kuin nytkin :D

Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja

Täyte:
2dl kuohukermaa
1prk Vanilja-rahkaa
1prk aprikoosinpuolikkaita sokeriliemessä
2 liivatetta
tilkka aprikoosin säilykelientä
vaniljasokeria
sokeria

1. Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi jauhot muna-sokerivaahdon sekaan.
Kaada taikina uunipellille, leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa n.8min.

2. Kumoa pohja uunista otettuasi sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma, lisää rahka, pilkotut aprikoosit ja halutessasi sokeria. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka aprikoosien säilykelientä ja sulata liivatteet sekaan. Valuta ohuena nauhana täytteen sekaan, samalla varovasti sekoittaen.

4. Kumoa täyte jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

5. Päällystä halutessasi sokerimassalla ja koristele suklaasulalla ( tumma ja valkosuklaa), sekä esimerkiksi valmiilla marsipaanikoristeilla. ( Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi. Nosta kääretortun päälle ja muotoile kauniisti. Leikkaa ylimääräiset reunoilta ja päistä keittiösaksilla pois. Sulata suklaa vesihauteessa, laita hieman jäähtyneenä minigrip pussiin ja tee kulmaan pieni reikä. Pursota koristeet. )


2 kommenttia:

  1. Ihanan keväinen kääretorttu tipuineen :)
    Mä kanssa aina kuorrutan kääretortut, kun ovat olevinaan niin rumia... pari kertaa olen tehnyt sellaisen raidallisen kääretortun (aikana ennen blogia) ja ne on aika kivoja :) Muuten olen tehnyt tosi vähän kääretorttuja... pitäisi silläkin saralla saada harjoitusta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas, Taru :) Sun kääretortuthan on upeita! Mulla ne repeää aina ja täytteet tursuilee pihalle...huoh. Onneksi on keinoja peittää ne! Nytkin pienimmät muksut roikkkui lahkeessa, niin ei tosiaankaan mennyt kuin Strömsössä....:D

    VastaaPoista