maanantai 2. maaliskuuta 2015

Täytetyt sämpylät



Hyvä keino saada lapset syömään välipalaa kunnolla, on leipoa leipää tai sämpylöitä. Nyt otin kokeilun alle valmiiksi täytettyjä sämpylöitä. Noh...olisi pitänyt tehdä tuplataikina. Nämä hävisivät hetkessä :D

25g hiivaa
2 ½ dl kylmää vettä
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnä- tai kauraleseitä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
8 viipaletta kinkkua
16 viipaletta juustoa

Voiteluun:
1 muna

Koristeluun:
seesamin- tai unikonsiemeniä

1.Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Lisää öljy, suola, hiutaleet, leseet ja suurin osa jauhoista (säästä vähän leipomiseen).

2. Vaivaa taikina ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Jaa 16 palaan ja kauli ne pyöreiksi, noin 12-senttisiksi levyiksi.

2. Levitä kinkku ja juustosiivut kahdeksan levyn päälle. Peitä lopuilla levyillä ja ummista reunat.

3. Pane sämpylät leivinpaperille pellille.  Peitä leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä n. tunti.

4. Voitele munalla ja ripottele siemenet.

5. Paista 250 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää erittäin maukkaalta! Näitä täytyy kyllä testata! T

    VastaaPoista
  2. Suosittelen 😊 Täytyy itsekin ottaa pian revanssi näistä...

    VastaaPoista