maanantai 25. toukokuuta 2015

7 minuutin kakku


Tähän kakkuun törmäsin joku aika sitten täällä ja siitä asti olen suunnitellut sen tekemistä. Ensimmäinen jäi vuokaan kiinni, joten oli pakko tehdä vielä toinen, jotta saisin sen onnistumaan. Tämä toinen kakku onnistuikin, mutta lopuksi tein päälle vielä tuorejuustokuorrutteen ja vuorasin kakun hasselpähkinärouheella. Koska meillä on tuhottavana jo yksi hajonnut kakku- tämä menee viemisiksi. Kiva kakku, joka syntyy "siinä sivussa" :) Ihanaa, pumpulin pehmeää kakkua...

4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.

Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla tai korppujauhoilla (vehnäjauhoilla tulee vuoan kuviointi kauniimmin esille) vähintään 2 litran rengasvuoka.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Minä paistoin 180 asteessa 45-50 min. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.


Kuorrute:
60 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa tai sitruunatuorejuustoa
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria


Sekoita pehmeä voi, tuorejuusto ja sokerit sekaisin tasaiseksi ja levitä kakun päälle.

2 kommenttia:

  1. Vau! Tämä kakku menee ehdottamasti kokeiluun! Lisään blogisi listalleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt en osaa vastata, että miltä maistuu tuo kokonaisuus, mutta pelkkä kakku oli jo kivan pumpulista, joten kannattaa kyllä kokeilla, ehdottomasti...

      Poista