torstai 27. elokuuta 2015

Suklaakakku ja blogi 1-v.



Tänään tasan vuosi sitten päätin perustaa tämän blogin. Vähän niin kuin itselleni sähköiseksi reseptikansiokseni, mutta tämä harrastus veikin minut ihan mennessään... 

Nyt uskallan kokeilla kaikkea uutta ilman reseptejä ja toki apinoin kaikki herkullisilta vaikuttavat muidenkin ohjeet. Mutta sitten...valokuvaaminen onkin ottanut melkoista valtaa myöskin ja nyt se onkin yksi mieluisimmista jutuista tässä puuhassa. 

Ihan mahtava juttu on myöskin se, että teitä lukijoita on ollut jo 108 000, mitä en ikinäikinä olisi osannut odottaa. Kiitos teille, jokaiselle! :)

Mutta sitten kakkuun...nam! Ihanaa jakaa tämä ohje, sillä tästä tuli kyllä ihan mahtavan makuinen. Helppo ja nopeatekoinenkin, joka tuskin haittaa ketään.. ;)


3  3/4 dl vehnäjauhoja
3 3/4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3/4 dl (leivonta) kaakaojauhetta
225 g sulatettua voita
3 kananmunaa
2  1/4 dl kuumaa vettä

Kuorrutukseen:
tummaa ja valkoista suklaata
suklaahippuja


1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon puuhaarukalla sekoittaen jäähtynyt rasva.

2. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää taikinaan hiukan sekoittaen (älä vatkaa).

3. Lisää lopuksi kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa n. 40 min.

4. Koristele jäähtynyt kakku suklaasulalla ja suklaahipuilla. Kakku on parhaimmillaan parin päivän päästä...

10 kommenttia:

  1. Onnea 1-vuotiaalle!! ♥ Sulla on tosi kiva blogi täynnä toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja kaiken suola on ihanat kuvat. Jatka samaan malliin!! ♥

    VastaaPoista
  2. <3 Paljon Onnea 1-vuotiaalle upealle blogille! <3

    VastaaPoista
  3. Kokeilin tätä kakkua. Tuli jotenkin todella 'höttöistä' ja hajosi pahasti kumottaessa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mitähän kummaa??! Voitelithan vuoan huolella? Etkä kumonnut heti kuumana? Kakku on kyllä höttöistä lämpöisenä, mutta tiivistyy ihanan meheväksi tosiaan päivässä-parissa. Olihan jauhojen määrä oikea? Tosi harmillista....

      Poista
  4. Voitelin ja mittailin mielestäni oikein ainekset. Kumosin kakun kun se oli jonkin verran vielä lämmintä,olisko vika siinä? Joo harmi oli kyllä mut lapset tietty oli mielissään kun saivat hyvän makuisia kakun murusia ja pikkupalasia syödä mahan täydeltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inhottavaa aina, jos ainekset ja kaikki vaiva menee hukkaan :( En osaa nyt kyllä sanoa, missä on mennyt vikaan... Onneksi sentään ollut maku kohdallaan :)

      Poista
  5. Ihana blogi jonka vasta nyt löysin! Mut mua askarruttaa et mistähän tommosen sydämen muotoisen kakkuvuoan voisi ostaa? En ole nähnyt täällä Oulussapäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Ja hienoa, että löysit blogini. Tervetuloa :) Näit vuokia ei tahdo kaupoista löytää, mutta jotkut leivontatarvike liikkeet saattaisivat myydä. Vuoka on Nordic Waren Elegant heart..ainakin esim. Juhlax myy sitä.

      Poista