tiistai 27. lokakuuta 2015

Halloween-munkit


Leivoin lapsille jo sunnuntaina etukäteen Halloween-herkkuja, koska olen ensi viikonlopun töissä. Musta sokerimassa oli vaan niin tavattoman pehmeää, että nämä muistuttavat lähinnä  säteilyvaara- merkkiä mielestäni.  Aina vaan ei kaikki suju, niin kuin Strömsössä...;)

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
n. 13- 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

2pkt munkinpaistorasvaa (tai 1 pll ruokaöljyä)
 

Sisälle hilloa/marmeladia

Pinnalle: Tomusokeria, vettä, elintarvikeväriä (keltaista ja punaista).

Koristeet: Sokerimassasta
 

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja jauhot sekä lopuksi pehmeä rasva.
Alusta pehmeä taikina ja anna sen kohota noin 20 minuuttia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä.

2. Leivo taikinasta n. 25 pyöreää pullaa ja kohota niitä leivinliinan alla 10 minuuttia.
 

3. Nosta munkki varoen kuumaan rasvaan kohonnut puoli alaspäin. Uppopaista 3-4 munkkia kerrallaan. Kun munkin toinen puoli on saanut kauniin värin, käännä ja paista toinen puoli.

4. Pursota jäähtyneen munkin sisälle hilloa hillotyllalla. Sekoita sitten tomusokeri ja vesi melko paksuksi tahnaksi. Lisää elintarvikeväri ja dippaa jäähtyneet munkit siihen. Koristele heti.

2 kommenttia:

  1. Ihan mahtavia mun mielestä! Hauskoja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, Taru! Sitä osaa olla vaan melko kriittinen itselleen...niinkus tiedät ;)

      Poista