sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Omenastruudeli filotaikinasta



Pikainen versio omenastruudelista syntyy filotaikinasta. Tämä on varsin syksyinen leivonnainen mielestäni, sillä glögin kanssa nautittuna tämä on mielestäni parhaimmillaan. Tämä pitää syödä ehdottomasti hieman lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa. Mmm...omenoista saa kyllä jos jonkinlaisia herkkuja :p

1/2 pkt filotaikinaa ~ 6 levyä
voisulaa

3 rkl voita
3 suurta hapanta omenaa
2-3 tl kanelia
5 rkl fariinisokeria
3 rkl sokeria
4 rkl korppujauhoja
1 dl rusinoita (+ vettä liotukseen)
0,5 dl mantelirouhetta
puolikkaan sitruunan mehu

1. Kuutioi omenat ja ruskista niitä hetki voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon sokerit, kaneli, korppujauhot ja liotetut, kuivaksi puristellut rusinat. Ota pois, juuri kun omenat hieman pehmenevät. 

2. Lisää joukkoon lopuksi mantelirouhe ja sitruunamehu.

3. Laita filotaikina levy leivinpaperin päälle. Voitele se voisulalla ja lisää toinen taikinalevy ja toista, kunnes kaikki levyt ovat "liimattu".

4. Kaada omenapaistos levyn etureunaan ja kääri rullalle kääretortun tavoin.  Nipistele päädyt kiinni ja taita rullan alle. Voitele rulla lopuksi voisulalla ja tee pintaan muutama pieni viilto. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

5. Kun rulla on hieman jäähtynyt, ripoittele pinnalle reilusti tomnusokeria.

2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt sinun reseptiä soveltaen kerran ja toista kierrosta teen. Hyvät ohjeet! Usein resepteistä puuttuu soveltaminen ja vaihtoehdot, mutta osaan lukea olennaisen. Tässä se on juuri omenoiden haudutus pannulla, jotta tulee aivan mahtava täyte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! ☺️ Nämä ovat reseptejä, joilla olen itse tehnyt ja lopputuloksena pitäisi aina olla siis kuvan mukainen lopputulos. Soveltaa saa, mutta omalla vastuulla 🤭

      Poista