keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Paistettu valkosuklaajuustokakku lakoilla


Nyt jo teki mieli kaivella pakastimen kätköistä näitä oransseja herkkuja ja loihtia niistä jotakin hyvää kahville kaveriksi. Tästä kakusta tuli makea, mutta todella maistuu lakalle. Minähän rakastan lakan makua, joten päälle niitä tuli runsaasti! :P

Pohja: 
200g Digestive-keksejä
100g voita

Täyte:    
3 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2dl kuohukermaa
400g Philadelphia-tuorejuustoa
200g valkosuklaata
puolikkaan sitruunan kuori
ripaus vaniljasokeria

Päälle:
1,5 dl lakkahilloa
5 dl lakkoja

1. Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulan voin kanssa. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan kerma, tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja sitruunan mehu.

2. Kaada massa keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa , noin 35 min.

3. Anna jäähtyä kunnolla ja nostele päälle sitten lakkahilloa, sekä lakkoja.
             

8 kommenttia:

  1. Paistetut juustokakut on ihanan erilaisia ja minulle ainakin maistuu!! Tai no edelleenkin, kaikki missä mainitaan sana juusto ei voi olla huonoa!! ;)

    VastaaPoista
  2. Voi nam, lakka on kyllä marjojen kuningas, ne on vaan niiin hyviä! <3
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roosa, olen kanssasi ihan samaa mieltä! :) Herkkuja ovat...

      Poista
  3. Oi miten ihanan syksyisen värinen. Lakka on harvinaista herkkua.. en ees muista koska olisin maistanutkaan. Oot onnekas! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Tänä vuonna ei paljoa saatukaan, kun oltiin Kainuussa hieman liian aikaisin ja lakat eivät oikein olleet vielä kypsiä. Mutta herkutteluhetkiin muutamia rasioita ;)

      Poista
  4. No nam! Juustokakut on ihan parhaita ja lakat on myös ihan parasta herkkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin! :p Vielä kun keksisi jotain uusia herkkureseptejä, mihin voisi lakkoja ujuttaa...

      Poista