maanantai 25. tammikuuta 2016

Toscakakku



Olen ollut monta päivää kipeänä, mutta nyt on olo jo sen verran parempi, että jaksoin leipoa :) Mieleni teki ihan hirveästi perinteistä toscakakkua, joten sellaisen pikaisesti kyhäsin.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja    
1,5 tl leivinjauhetta    
100 g sulatettua voita
½ dl maitoa    
2 munaa    
1,5 dl sokeria    

Kuorrute:
75 g voita    
100 g mantelilastuja   
1 dl sokeria    
0,5 dl maitoa    
1 rkl vehnäjauhoja


1. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää osa jauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää voisula, loput jauhot, leivinjauhe, sekä maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se sitten leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan(halk.n.23cm). Paista 175 asteessa n. 20min.

2. Laita kuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä n. 10-15 minuuttia, niin että seos sakenee kunnolla. Anna jäähtyä hetki ja kaada se sitten kakun päälle ja paista vielä 5-10 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Siis laitetaanko voi taikinaan huoneenlämpöisenä vai sulatettuna? Aineksissa on huoneenlämpöistä ja "ohjeessa" sulana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sulana :D Taas on joku "puusilmä" ohjetta kirjoitellut...Kiitos huomiostasi!

      Poista
  2. Ihanan näköinen! Toscakakku on ihan älyttömän hyvää! Voi nam! :) Olen tehnyt monen monta kakkua Kinuskikissan ohjeella :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Taru! Pelkistetyn hyvää kyllä. Kinuskikissan ohje näyttää myös herkulliselta, mutta itse en pohjaan kardemummaa laottaisi, vaikka voisikin olla hyvää :)

    VastaaPoista