lauantai 30. huhtikuuta 2016

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku


Hyvää ja hauskaa vappua teille ihanat blogini-lukijat! Meillä herkuteltiin tänään TÄLLÄ ihanan raikkaalla juustokakulla. Tätä kakkua kannattaa kyllä kokeilla vaikka heti, jos sinulla on punaherukoita pakastimen pohjalla...on nimittäin sen verran hyvää. Huomenna sitten paistellaan munkkeja! 

Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita sulatettuna

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ tlk (125 g) maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa

Herukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
½ tlk (125 g ) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

1. Vuoraa noin 20 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan. Huom! Jos käytät reseptissä kuohukerman sijasta vispikermaa, tarvitset suuremman vuoan (24 cm).

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

6 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta! Meinasin joulupöytään tehdä tälläisen. Mitenkähän kannattaisi tehdä jos ajattelisi tuohon herukkapäällysen liivatteesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitä 3-4dl herukoita kattilassa, ihan pienessä vesitilkassa. Lisää 1-2dl sokeria. Paseeraa mehu marjoista ja lisää 3 liotettua liivatetta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä 3 tuntia jääkaapissa. Mukavaa joulua! 🎅

      Poista
    2. Valmistan tämän herukkakakun 4 kpl jouluksi .
      oman palstamme herukoista.Ohje vaikuttaa hyvältä.🎄👍

      Poista
    3. Tämä on kyllä ihanan raikas jälkkäri jouluaterialle 😊 Rauhaisaa joulun aikaa!

      Poista
  2. Olisi kohteliasta mainita kuka reseptin on tehnyt alunperin https://www.makeaa.fi/punaherukka-valkosuklaakakku/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mitäs jos nyt kuitenkin lukisit tekstin uudelleen. Siellä on kyllä kohteliaasti linkki alkuperäiseen ohjeeseen. Ihan, niin kuin hyviin käytöstapoihin kuuluukin. Ps. Omalla nimellä kommentointi olisi kiva myös 😉

      Poista