sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

New York cheesecake


Viikonloppuisin on yleensä aikaa kokkailla paremmin ja tottakai hyvä ruoka vaatii arvoisensa jälkkärin. Tänään se jälkkäri oli New York juustokakkua, mansikkakastikkeella. Muuta ei tarvita :p 

Pohja:
200 g Digestivejä
80 g voita

Täyte:
2 rs (á 200g) maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 kanamunaa
1 tl situunankuoriraastetta
1 tl vaniljatahnaa
0,75 dl maitoa
0,25 dl vehnäjauhoja

1. Hienonna keksit hienoksi. Lisää murut sulatettuun voihin ja sekoita. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm) pohjalle ja reunoille (ei ihan ylös asti). Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää joukkoon muut aineet, jauho viimeisenä. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa tunti. Jätä kakku uuniin jälkilämmölle 2 tunniksi.

3. Jäähdytä kakku loppuun pöydällä ja siirrä se sitten jääkaappiin kelmulla suojattuna. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

4. Koristele kakku halutessasi ja tarjoa se esim. puolikohmeisen mansikkamelban kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti