maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kantarelli-artisokka galette


Aloin jo fiilistelemään Ranskan lomaa ja tein tällaisen ranskalaisen, rustiikkisen kantarellipiirakan. Tämä piirakka on otollinen vaikka mökillä tehtäväksi, sillä tämä tehdään ilman vuokaa- suoraan pellille. Tänä vuonnahan kantarelleja tuntuu olevan paljon, niin osan aineksistakin saa lähimetsästä ;)

Lisämakua antamaan laitoin myös puolitettuja artisokan sydämiä. Tämä ihanan rapsakka ja maukas suolainen piirakka, on taas hieman erilainen tarjottava. Samaa pohjaa, ilman suolaa, voi käyttää myös marjoille ja hedelmille. Nyt lähden santsaamaan uuden palasen...nams...

Ainiin. Jos sinulla on jotain ihania herkutteluvinkkejä Pariisiin, niin jätä ihmeessä kommenttia alle :) Kiitos!

Pohja: 
1,5dl vehnäjauhoja
1dl hiivaleipäjauhoja (tai esim.grahamjauhoja)
1,5tl suolaa
60g oliiviöljyä
reilu 0,5dl vettä

Täyte:
0,5-1l kantarelleja
2 pientä sipulia+ sipulinvarsia
voita
1 valkosipulinkynsi 
tuoretta timjamia
suolaa
1 prk säilöttyjä artisokan sydämiä (Pirkka)
0,5prk Créme cuisine sipulisekoitusta

kananmuna


1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sekä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Paista kevyesti pannulla voissa pilkottu sipuli, sekä kantarellit. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, suola ja timjami. Anna jäähtyä hetki.

3. Kaulitse taikina kahden leivinpaperin välissä halk.n. 30-35cm. Levitä sitten pohjalle Créme cuisinea ja kaada kantarelliseos päälle, mutta jätä reunoille tyhjää tilaa n.5cm. Tasoittele ja asettele sekaan puolitetut artisokansydämet. Taittele reunat päälle.

4. Voitele piirakan reunat kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 30-35minuuttia. Silppua hieman jäähtyneen piirakan päälle vielä timjamia, sekä sipulinvarsia. Piirakan päälle voit käyttää vielä loput Créme cuisinet. Herkuttele!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti