perjantai 1. heinäkuuta 2016

Sitruunaiset juustokakkuleivokset

Jos mielesi tekee jotain ihanan raikasta kesäiseen kahvipöytään, tee tätä. Ihana sitruunainen juustokakku, johon ei tarvitse edes liivatetta. Itse tosin lisäsin ohjeeseen pari liivatetta, sillä olin ajatellut koristella kakun ihan eri tavalla. 
Koristelu meni täysin pieleen, joten tuunasin kakun kesäisiksi leivoksiksi. Ihan söpöt näinkin :) Mutta mikä tärkeintä, järjettömän hyvää ja samettista...

 Ps. Muistathan osallistua arvontaan TÄÄLLÄ.

Pohja:
15 Marie-keksiä
75 g valkosuklaata

Täyte:
2.5 dl Flora Kuohua (tai kuohukermaa)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1.5 dl sokeria
n. 4 rkl (1 sitruunan) sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
 


1. Rouhi Marie-keksit pienemmiksi. Sulata valkosuklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita keksimurska sulan valkosuklaan joukkoon.

2. Voitele n. 20 cm irtopohjavuoka kevyesti. Kaada keksi-valkosuklaamurska vuoan pohjalle ja levittele tasaisesti pohjalle.

3. Voitele irtopohjavuoan reunat. Voitelu auttaa kakkua irtoamaan siististi.

4. Vatkaa Flora Kuohu vaahdoksi. Pese sitruunan kuori todella hyvin. Raasta kuori pieneksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehut talteen. Vatkaa joukkoon notkistettu tuorejuusto, hieman sokeria, sitruunan mehua n. 4 rkl ja sitruunan raastettu kuori. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Täytteen koostumus on tässä vaiheessa kuohkean moussemaista, mutta melko vielä löysää.

5. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli.

6.Kun täyte on hyytynyt, poista vuoan reunat ja koristele kakku haluamallasi tavalla (tai leikkaa muotilla leivoksiksi).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti