tiistai 13. joulukuuta 2016

Arabialainen maustekakku


Tässä yksi joulun suosituimmista kahvikakuista,- arabialainen maustekakku. Löysin perintö-keittokirjani välistä reseptin, jonka olen sinne itse jostakin kirjoittanut, ehkäpä kymmenen vuotiaana. Reseptin alkuperästä ei siis ole tietoa. Kakku on todella mehevä ja herkullinen, varsinkin, jos sen antaa maustua muutaman päivän. Kuorrutuksen ansiosta tästä saa juhlavan näköisenkin helposti.

200g voita tai margariinia
3 3/4dl sokeria
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
2dl kerma-maitoa (sekoitin kuohukermaa ja maitoa)
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
3/4tl suolaa
3/4tl muskottikukkaa (tai muskottipähkinää)
1tl kanelia
3rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl hasselpähkinärouhetta

Kuorrutus:
100g voita
1 kananmunan keltuainen
n.6dl tomusokeria
2 1/2rkl kaakaojauetta
1 1/2tl kanelia
2tl pikakahvijauhetta
3rkl vettä

Koristeluun:
pekaanipähkinöitä rouhittuna

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen, samalla vatkaten. Lisää joukkoon vuorotellen vehnäjauhoja ja kerma-maitoa. Lisää sitten sekaan suola, muskottikukka, kaneli, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja pähkinärouhe. Sekoita sekaan viimeisenä leivinjauhe ja sooda. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan ja paista 170 asteessa n. 1 tunti.

2. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja anna sen sitten jäähtyä täysin, ennen kuorrutusta.

3. Sekoita kuorrutteen voi ja tomusokeri keskenään vaahdoksi. Lisää keltuainen, sekä kaakaojauhe, kaneli ja pikakahvijauhe. Vaahdota seos kunnolla ja lisää lopuksi vesi. Voit sitten kuorruttaa kakun seoksella kokonaan veitsen avulla, tai sitten lämmitä seosta hetki mikrossa ja valuta kakun pinnalle pursotuspussin avulla. Rouhi pinnalle koristeeksi pekaanipähkinöitä.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos kaunis :) Näistä kuorrutetuista kakuista saa kyllä näyttävän näköisiä helposti...

      Poista
  2. Voi varmaan laittaa pelkkää kermaa tuon kerma-maidon tilalle? :)

    VastaaPoista