lauantai 24. joulukuuta 2016

Hyvää ja rauhallista joulua!


Joulutähden valoon, metsä nukahtaa.
Jokaiseen pieneen taloon, joulu tulla saa!

Ihanaa ja rauhallista joulua teille kaikille blogini lukijoille <3


  1. Pohja:
  2. 150g piparkakkuja (Annas)
  3. 50g voita sulatettuna
Täyte:
3dl kuohukermaa
300g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
240g valkosuklaata
1tl vaniljaesanssia
4 liivatetta
tilkka vettä

1. Murustele keksit hienoksi ja sekoita ne yhteen voisulan kanssa. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti (halk. 20cm).

2. Laita liivatteet likoamaaan.Vatkaa kerma  vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, vaniljaesanssi, sekä sulatettu valkosuklaa.

3. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota siihen liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos massan joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan, keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen- vähintään viideksi tunniksi.

4. Irroita kakku vuoasta ja suihkauta kakun pintaan suklaasprayta (saa esim. Juhlakauppa.comista) halutessasi. Anna kakun sulaa väh. viisi tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. 

5. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Tarjoa kakun kaveriksi siivilän läpi puristettua karpalomelbaa, joka on maustettu sokerilla ( kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, niin paksuuntuu jääkaapissa mukavasti)

4 kommenttia: