maanantai 19. joulukuuta 2016

Joululeivokset


Kävin viime viikonloppuna Tallinnan reissullani leivontarviketukussa, jossa näin aivan ihanan silikonimuotin. Pakkohan se oli napata kärryyn ja testiinkin se pääsi heti. Tein tällaisia jouluisia lakka-valkosuklaaleivoksia, johon tuli päälle mirror glaze, eli peilikiille. Namskis!

Ihanaa joulun odotusta- pianhan se jo onkin täällä!

Täyte:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl lakkahilloa
60g sulatettua valkosuklaata
3 liivatetta
tilkka vettä 

keksejä

Mirror glaze:
5kpl liivatelehtiä
63g vettä
113g sokeria
113g glukoosia
125g valkosuklaata
90g kondensoitua maitoa
punaista pastaväriä 

1. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita sekaan lakkahillo, sekä sulatettu valkosuklaa.

2. Kuumenna kattilassa tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää siihen liotetut, puristellut liivatteet. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Annostele täyte muotteihin. Paina lopuksi pinnalle pieni keksi. Laita pakastimeen yön yli.

3. Valmista kiille. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna kattilassa vesi, sokeri ja glukoosi kiehuvaksi. Lisää liotetut, puristellut liivatteet joukkoon ja sekoita, kunnes liukenevat. Kaada seos paloitellun valkosuklaan päälle ja sekoita hieman. Värjää haluamallasi pastavärillä. Lisää kondensoitu maito samalla sauvasekoittajalla sekoittaen (pidä pinnan alla koko ajan). Anna kiilteen jäähtyä 35-asteiseksi ja kaada sitten leivosten pinnalle. Itse laitoin leivokset juomalasin päälle ja lautasen alle, jonne ylimääräinen kuorrute valui.

4. Koristele leivokset ja anna sulaa jääkaapissa n. viisi tuntia.



14 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itseäni harmittaa tuo hätäinen koristelu...

      Poista
  2. Onpa hienoja. Ihanan värisiä.

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä todella kauniilta sekä makoisilta! :) kävisiköhän nämä joululahjaksi? Jos laittelisi vielä johonkin kauniiseen pakkaukseen vielä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tottakai, kunhan muistaa, ettei kylmäketju katkea... :)

      Poista
  4. Tosi hienoja!
    (glaze kírjoitetaan zetalla, ei ceellä)

    VastaaPoista
  5. Heippa mikä tämä tukku oli missä kävit? :) saako ihan ilman tukkukorttia ostettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tukku on nimeltään Gemoss ja sijaitsee Sikupillin Prisman vieressä. Ja joo, kyllä, myös yksityishenkilöt saavat ostaa tuotteita 😊

      Poista
  6. Kun näin ohjeesi näistä palloleivoksista, laitoin vuoan heti itselleni netistä tilaukseen ja kokeilin näitä vadelmahillolla. Tuli aivan ihania! Jouluna aion tehdä piparin makuisia. Sinulla on niin paljon kaikkia kivoja ohjeita, kiitos niistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla, kiitos ❤️ Vadelma sopii näihin ihan yhtä hienosti! Nam. Mukavaa joulun aikaa Sinulle!

      Poista