perjantai 23. joulukuuta 2016

Kinuski-piparihyydykekakku


Tänään vein työkavereita ilahduttamaan tällaisen jouluisen, piparin ja kinuskin makuisen juustokakun. Alunperin oli tarkoitus tehdä luumuinen kakku ja suunnittelin siihen nämä koristeet, mutta suunnitelma muuttui matkalla. Pikkuiset luumutortut tein sokerimassasta ja päälle ripoittelin lumijauhetta. Tämän ohjeen löysin täältä, mutta suurensin hiukka ohjetta, jotta sain korkeamman kakun. 

Pohja:
200 g piparkakkuja (Annas)
80 g voita

Piparkakkutäyte:
5 liivatetta
3 dl vispikermaa
1,5 dl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
400 g piparirahkaa
1,5 tl piparkakkumaustetta

Kinuskikiille:
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria

1. Murskaa piparkakut. Sulata voi kattilassa tai mikrossa, ja lisää joukkoon piparimurska. Levitä seos irtopohjavuoan (24 cm) leivinpaperoidulle pohjalle kevyesti painellen.

2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Notkista samoilla vispilöillä toisessa kulhossa keskenään vaniljatuorejuusto ja piparirahka. Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. Tarkista maku, ja lisää piparkakkumaustetta halutessasi.

3.Kuumenna kattilassa 1 rkl vettä. Liuota sekaan liotetut, puristellut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna seos kuplivan kiehuvaksi samalla sekoittaen, mutta keittää ei sen enempää tarvitse. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskin sekaan.
Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen ja kaada vasta sitten kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua.

5. Anna hyytyä mielellään yön ylitse. Irroita kakku sitten vuoasta ja koristele.

6 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ohje! Voiskohan tuon tuorejuuston korvata rahkalla? Kun raskaana ei saa syödä tuorejuustoja :(

    VastaaPoista
  2. Kuulosti niin hyvältä että tein viemisiksi vanhempieni luo huomiseen joulupöytään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, upeaa!! 👍 Toivottavasti maistuu. Mukavaa joulua! 🎄

      Poista
  3. Hei! Millaisilla ainesmäärillä saisi sopivan halkaisijaltaan n.18 ja 20 cm irtopohjavuokiin? Vai mahtuisiko 20 cm vuokaan korkeudeltaan? Kiitos avusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Varmaankin puolittqisin ohjeen, sillä tämä kakku näyttää mielestäni paremmalta matalana ☺️

      Poista