tiistai 14. maaliskuuta 2017

Limemuffinssit italialaisella marengilla


Lomailu on mukavaa, kun ehtii kokeilemaan kaikkia juttuja, mitä on suunnitellut tekevänsä. Ja tästä kokeilusta tuli ihan vahingossa valtavan hyvä. Nämä muffinssit maistuvat ihan niiltä, tiedättehän ne keltaisessa pakkauksessa olevilta sitruunatäytteisiltä valmismuffinsseilta kaupanhyllyllä?  Päälle tein italialaisen marengin, jonka ruskistin tohottimella ja nättejäkin näistä mielestäni tuli :)

Jos haluat oikein hifistellä, voit täyttää muffinssit limecurdilla, pursotuspussia ja hillotyllaa apunakäyttäen .


12 kpl:
100g voita
2dl sokeria
3.5dl vehnäjauhoja (tai vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)
2tl vaniljasokeria
0,5tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1,5dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 limen raastettu kuori
2rkl limecurdia

Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1dl vettä

 1. Sekoita muffinssien kuivat aineet yhteen ja lisää joukkoon kanamunat, huoneenlämpöinen voi ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin (2/3). Paista muffinssit muffinssipellillä 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Laita marengin valkuaiset vatkaantumaan. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 12o asteiseksi. Lisää sokerivesi vaahdoksi vatkautuneen valkuaisen joukkoon liruttaen, samalla voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista niin kauan, että marenki on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.

3. Pursota marenkia tähtityllalla muffinssien päälle ruusukkeiksi ja ruskista pinta tohottimella (tai hetki kuumassa uunissa, grillivastuksen alla).

2 kommenttia:

  1. Nams, näitä pitäisikin testata, koska ne kaupan sitruunamuffinit on hyviä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä. Niissä taitaa olla sisällä tuota samaista, silkkistä marenkia 😛

      Poista