keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Kuningatar-valkosuklaajuustokakku


Lapsilla on tänään kevään viimeinen päiväkotipäivä, ennen kesälomaa. Tein päiväkodin tädeille tällaisen kuningatar-valkosuklaajuustokakun muistamiseksi tästä kuluneesta vuodesta. Nyt on muuten loistava aika vuodesta, kun voi taas hyödyntää viinimarjapensaiden lehtiä ja kukintoja koristelussa 😊 Jos sinulla on vielä mietinnässä kakut ensi viikonlopun valmistujaisjuhliin, olisi tässä yksi erinomainen vaihtoehto...

Pohja:
200g kaurakeksejä
60g voita

Kuningatarmousse:
3dl vispikermaa
2 prk Valion maustettua kuningatar-rahkaa
1dl murusteltua pakastevadelmaa
0,5dl soseutettua mustikkaa
4rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka vettä

Valkosuklaamousse:
3dl vispikermaa
200g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
200g valkosuklaata
muutama pyöräytys vaniljamyllystä tai 1tl vaniljasokeria 
3 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
3dl vettä
2dl vadelmia
2dl mustikoita
0,5dl sokeria
3 liivatetta

Koristeluun esim.:
mansikoita
vadelmia
mustikoita
valkosuklaata
herukan lehtiä ja kukintoja

1. Hienonna keksit hinoksi ja sekoita voisulan kanssa tasaiseksi seokseksi. Painele keksimuru leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti lusikan avulla. Suihkauta vuoan reunoille hieman vuokasprayta.

2. Laita kuningatartäytteen liivatteet likoamaan. Vatkaa kuningatartäytteen kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maustetut rahkat, vadelmamuru, mustikkasose, sokeri ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

3. Laita valkosuklaaamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkkoon tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa ja vanilja. Kuumenna kattilassa taas tilkka vettä ja liota joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Kaada valkosuklaamousse sitten kuningatarmoussen päälle varovasti vuokaan. Anna kakun hyytyä vähintään kolme tuntia jääkaapissa.

4. Kiehauta kiilteen ainekset kattilassa (n.5min.). Siivilöi vadelmat ja mustikat pois ja anna jäähtyä. Laita sitten liivatteet likoamaan. Ota pieni määrä marjamehua kattilaan ja kiehauta. Lisää liotetut ja puristellut liivateet joukkoon. Lisää liivateseos sitten marjamehuun ja kaada varoen kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä pari tuntia.

5. Irroita kakku vuoasta varovasti ja koristele mieleiseksesi.

8 kommenttia:

  1. Moikka! Minkä kokoiseen vuokaan ohje on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tämä on tehty 24cm halk. irtopohjavuokaan 😊

      Poista
  2. Moikka �� Jos teen 28cm vuokaan riittäisköhän,jos teen puolitoistakertaiseksi? Mitenköhän onnistuu kakun pakastus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Uskoisin, että juuri tuo määrä olisi sopiva 28cm:n vuokaan. Kakku kestää pakastuksen, mutta suosittelen pakastamaan ilman kiillettä. Kiilteen voi laittaa pintaan, kun ottaa kakun sulamaan 😊

      Poista
  3. On kyllä kaunis kakku!:) Mitenkähän tuon kunigatartäytteeseen tuleva pakaste vadelma eroaa ruoreesta vadelmasta? :D että onkohan siitä mitää haittaa jos laittaa tuoretta vattua pakaste vadelman sijaan? :)

    VastaaPoista
  4. Moikka! Eipä ole eroa...toimii samanlailla 😊 Ja maku on ainakin yhtä hyvä, ellei parempikin...

    VastaaPoista
  5. Mitä olen tehnyt väärin, kun osa kiilteestä on valunut kakun reunaa pitkin vuoan alapuolelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei!! 😔 Oliko kiille jäähtynyt kädenlämpöiseksi laitettaessa? Ja kakun täytettä vuokaan laittaessa ihan kunnolla reunoille asti? Siinä yleisimmät syyt, miksei hyydy 😔 Tosin, noin on käynyt itsellenikin monta kertaa marketin kakkuvuoilla. Sitten kun ostin kunnolliset irtopohjavuoat leivontatarvikeliikkeestä, alkoi vasta onnistua kunnolla. Toivotaan, että pinnallekin nyt kuitenkin jäisi jotakin 😊

      Poista