sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Marianne-kahvikakku


Yksi herkullisimmista kahvikakuista on ehdottomasti, tämä suklainen Mariannekakku. Ohjeen alkuperää en enää valitettavasti muista, joten jos joku tunnistaa omakseen, -huutakoon Hep! Kakussa maistuu kivasti Mariannen piparminttu, sekä suklaa. Kakku paranee vanhetessaan ja on kivan mehevä tarjottava kahvipöydässä...ja häviää kyllä helposti parempiin suihin hyvinkin sukkelasti 😋

200g voita
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
1dl kermaviiliä, ranskankermaa tai vaikkapa piimää
1tl leivinjauhetta
2,5tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl Marianne-crushia 

1. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, samalla voimakkaasti vatkaten.

2. Lisää joukkoon kermaviili ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita sitten taikina kevyesti sekaisin tasaiseksi taikinaksi ja kumoa taikina sitten voisultuun kakkuvuokaan (2l). 

3. Paista kakku uunin keskiosassa 175 asteessa n. 50-60 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja koristele halutessasi vaikkapa sulatetulla valkosuklaalla ja sokerihelmillä.

6 kommenttia:

  1. Tämän tein tänään, hyvää! 😊

    VastaaPoista
  2. Hyvää on. Onnistuu helposti myös GL kakkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Itsekin olen vaihtanut jauhot vain gluteenittomaan vaaleaan jauhoseokseen, niin hyvin on onnistunut 👍😊

      Poista
  3. Onko kokemusta miten hyvin tämä pakastuu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni ei ole ollut tarvetta pakastaa tätä, mutta lähtökohtaisesti kaikki kahvikakut kestävät mainosti pakastamista 😊

      Poista