perjantai 12. toukokuuta 2017

Mustaherukka-suklaa juustokakku


Lapset ovat sairaana, joten koristelin tässä kotona ollessani yhden pakastimessa olleen kakun Äitinpäivää varten. Minulla oli menossa mustaherukka-tuorejuustosta päiväys, niin tein tässä joku päivä sitten siitä juustokakun. Täyte maistui ainakin omaan suuhuni taivaalliselta. Tumma suklaa sopii muuten ihan älyttömän upeasti mustaherukan pariksi! Namnamnam!

Pohja:
100g Gluteenittomia Digestivejä (tai tavallisia, jos ne käyvät)
50g voita

Täyte:
2dl vispikermaa
200g mascarponea
200g mustaherukkatuorejuustoa
200g mustaherukkapyrettä (pakastealtaasta)
n.1 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka vettä

Suklaaganache:
100g kuohukermaa
110g tummaa suklaata

Koristeluun esim:
marenkeja
suklaakuulia
sokerihelmiä
sarviorvokkeja

1. Hienonna keksit todella hienoksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk.16cm/ korkea) pohjalle tiiviisti. Ruiskuta vuoan reunoille kevyesti vuokasprayta.

2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, sekä mascarpone. Sekoita sitten joukkoon mustaherukkapyre ja mausta sokerilla makusi mukaan (itse laitoin n. desilitran). 

3. Kuumenna kattilassa n. 3-4rkl vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte sitten vuokaan, keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja pakasta kakku (voit myös hyydyttää kakun jääkaapissa. Väh.5 tuntia).

4. Kuumenna ganachen kerma kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita ja anna jäähtyä lähes kädenlämpöiseksi. Irroita kakku vuoasta ja kaada ganachea kakun pinnalle varovasti niin, että se alkaa valumaan hieman myös reunoille. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

2 kommenttia:

  1. Mä oon maistanut pari kertaa kakkua, jossa on mustaherukkaa ja suklaata: ihan täydellinen yhdistelmä ♥ Ihan älyttömän kaunis kakku tämä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset, ihanainen! Ja sanopa muuta. Tästä tuli todella herukkainen ja raikas, kun en kauheasti lisäillyt sokeriakaan 😊

      Poista