maanantai 10. heinäkuuta 2017

Pinaatti-vuohenjuustopasteijat


Teki mieli tehdä päiväkahville kaveriksi jotakin suolaista. En ole hirveästi ennen välittänyt vuohenjuustosta, mutta ajattelin kokeilla sitä pasteijoihin. Mietin, että pinaatti voisi sopia maultaan hyvin ja niin se sopikin. Näistä tuli mielestäni paljon parempia, kuin jauheliha,-tai kananmuna täytteisistä....kokeilepa itse ja ylläty kuinka hyviä ja helppoja nämä ovatkaan 😊 Ja jos haluat oikein hifistellä...voit tehdä voitaikinankin itse...

(8kpl)

1 pkt esikaulittua, laskostettua voitaikinaa
kananmuna voiteluun

1 pötkö Sainte Maure-vuohenjuustoa
250g tuorepinaattia
suolaa 
mustapippuria

1. Kuullota pinaattia paistinpannulla niin, että se vetäytyy kasaan ja suurin osa nesteestä haihtuu pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki.

2. Kauli voitaikinaa jonkin verran isommaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n.30x40cm). Leikkaa taikina neljään osaan pitkittäisessä suunnassa.

3. Leikkaa vuohenjuustosta kahdeksan aika paksua siivua ja asettele ne kahdelle taikinasuikaleelle, tasaisin välein. Jaa sitten pinaatti vuohenjuustosiivujen päälle tasaisesti keoiksi. 

4. Voitele taikina vuohenjuustojen ympäriltä kevyesti kananmunalla. Laita päälle taikinasuikale (itse kuvioin nämä taikinaleikkurilla) ja painele reunoilta yhteen. Leikkaa pasteijat irti toisistaan esim. pizzapyörällä. 

5. Laita pasteijat leivinpaperin päälle, voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Nauti pasteijat hieman lämpöisinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti