tiistai 25. heinäkuuta 2017

Raparperipannari


Vieläkö raparperissa riittää satoa? Raparperista saa muuten ihan mahdottoman hyvänmakuisen pannukakun. Nyt kun raparperi alkaa pikkuhiljaa muuttua hieman "puumaiseksi", siitä saa vielä oikein hyvin tehtyä tätä mainiota herkkua. Olen joskus aikaisemmin tehnyt tällä ohjeella omenapannukakkua, mutta nyt päätin kokeilla, kuinka se taipuu raparperin kanssa käytettäväksi. Oikein hyvin...pellillinen tätä herkkua katosi hetkessä parempiin suihin 😋 Kermavaahto ja tuoreet mansikat mukaan, tottakai! 

Ps. Olethan muistanut osallistua arvontaan TÄÄLLÄ?!

Taikina:
6 kananmunaa
7,5 dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1,5dl fariinisokeria
1tl suolaa
1,5tl vaniljasokeria
4rkl sulatettua voita 

3/4 litraa raparperin paloja
1dl fariinisokeria
4rkl vettä

1. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon maito. Lisää sekaan vehnäjauho, suola, fariinisokeri, vaniljasokeri, sekä sulatettu voi.

2. Laita uuni lämpeämään. Pilko raparperit kattilaan ja lisää joukkoon tilkka vettä ja farrinisokeri. Keitä niin, että raparperit pehmenevät kunnolla, mutta niin, etteivät ne muussaannu (n.5min.).

3. Lisää raparperit taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada uunipellille, leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa n.25 minuuttia.

4. Nautiskele pannukakku mansikoiden/ mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

4 kommenttia:

  1. Iso nam! Tuota pitää kokeilla..Leppoisaa kesäiltaa sinne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaapa. Omasta mielestäni oli tosi hyvää 😛 Hyvää yötä jo tässä vaiheessa iltaa...

      Poista
  2. Nää on kyllä huippuhyviä reseptejä, kokeilipa mitä tahansa. Syötiin just miehen kanssa puoli pellillistä 🤣

    VastaaPoista
  3. Mahtava kuulla 😊 Kiva, että muutkin (kuin minä) tykkää...

    VastaaPoista