torstai 31. elokuuta 2017

Juustokakku ilman pohjaa


Silmiini osui yhtenä päivänä nettiä selatessani jännä resepti. Juustokakku ilman pohjaa. No, tottakai sitä oli kokeiltava ja toden totta- ei kakku välttämättä pohjaa kaipaakaan- yleensähän se täyte onkin kakun paras osio. Tähän kakkuun tein limen makuisen päällisen, mutta ihan yhtä hyvin olisi voinut maustaa vaikkapa sitruunalla, taikka appelsiinilla. Tämän kakun kaverina voisi tarjota kyllä mansikkaista mansikkamelbaakin...namskis ja hörpsis 😋

Kakku:
450g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1,25dl sokeria
0,7dl kermaa
2rkl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja, ellei tarvitse olla gluteeniton)
2 kananmunaa
1,25dl ranskankermaa
1/2 vaniljatangon siemenet

Pinnalle:
125g ranskankermaa
2rkl tomusokeria
hieman limen mehua

1. Sekoita kaikki kakun ainekset kulhossa sekaisin joko vatkaimella, tai sauvasekoittimella. Kaada kakkumassa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk.20cm), josta reunat on suihkutettu vuokaspraylla.

2. Laita kakku uuniin 150 asteeseen 30 minuutiksi. Pudota lämpötilaa sitten 120 asteeseen ja paista vielä toiset 30 minuuttia. Jätä kakku sitten uuniin, jälkilämpöön tunniksi.

3. Jäähdytä kakku ja anna sen tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita kakku sitten vuoasta ja laita tarjoilualustalle.

4. Vaahdota ranskankerma, joka on maustettu tomusokerilla. Lisää hiukan limen mehua, mutta ei liikaa- muuten kerma ei vaahdotu. Nostele vaahtoa sitten kakun pinnalle ja koristele esim. limen kuorisuikaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti