torstai 10. elokuuta 2017

Mustikka-punnuspullat


Mustikkapiirakkapäivänä, eli viime sunnuntaina, leivoin ihan muuta, joten eilen oli sitten tehtävä mustikkaherkkuja. Halusin tehdä pieniä mustikkapiiirakoita pullapohjalla, eli ns. punnuspullia. Mustikoiden alle olisi voinut halutessaan tehdä vaniljakreemin, mutta itse päädyin laittamaan vain mustikoita.

Sain muuten kondiittori-opettajaltamme hyvän vinkin tuohon mustikan pysymiseen pinnalla...mustikoiden sekaan hiukka omenamarmeladia- ja se totta vieköön toimi! Mustikat pysyivät kivasti pullan sisällä, eivätkä valuneet laisinkaan pellille. Kiillettä en pintaan nyt itse laittanut, mutta se olisi ollut kyllä "piste iin päälle" 😊

15-20 pullaa
7½ dl maitoa  
3 tl suolaa  
75 g hiivaa
1 putkilo (8 g) kardemummaa  
3 dl sokeria  
noin 2,8 l vehnäjauhoja
1 prk (200 g) ranskankermaa  
200-300 g voita tai margariinia  
1 muna voiteluun

Pinnalle:
1l mustikoita
100g paistonkestävää marmeldia (itse laitoin 200g)

Kiille:
2dl vettä
1dl hyytelösokeria


1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Liuota suola, hiiva, kardemumma ja sokeri maitoon. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja lisää jauhojen ohessa ranskankerma sekä pehmeä voi. Alusta taikina pehmeäksi. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Tällä välin sekoita mustikat ja omenamarmeladi keskenään.

3. Leikkaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin osa tangoksi ja leikkaa tanko paloiksi. Pyörittele paloista pyöreitä pikku pullia. Kohota liinan alla noin 20 minuuttia, niin, että pullat ovat hieman jopa ylikohonneet.

4. Kaada jauhoja pöydälle ja "kostuta" tasapohjaisen mukin pohja jauhoihin. Paina pohjalla syvennys pullien keskelle. Painele lopuksi vielä sormilla syvennystä matalammaksi.

5.  Voitele reunat munalla, laita koloon reilusti mustikoita, mutta EI kukkuralleen. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 12-15 minuuttia.

6. Jäähdytä pullat hyvin. Kiehauta halutessasi vesi ja sekoita hyytelösokeri sekaan. Sivele pullasudilla hyytelösokeria reilusti jokaisen mustikkakeon päälle.

2 kommenttia: