sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Sitruunainen suklaamoussekakku


Tein jo tänään meille pääsiäiskakun, josta halusin tosi suklaisen ja sitruunaisen. Tämä kakku oli todella todella hyvää ja sitruunasta tuli kiva raikas jälkimaku. Suosittelen 👍

Pohja:
200g vaaleita keksejä
50g voita

Täyte: 
sitruuna 
4dl kermaa 
2 kananmunaa 
300g tummaa suklaata
200g mascarponea 
1dl sokeria
0,5dl Cointreauta
2 liivatetta 


1. Laita liivatteet likoamaan. Raasta sitruunankuori desiin kermaa ja kuumenna kiehuvaksi. Anna jäähtyä ja lisää loppu kerma sekaan.

2. Hienonna keksit ja sekoita ne voisulan kanssa keskenään. Painele seos sitten leivinpaperilla  vuoratun irtopohjavuoan (halk.20cm- korotettu reunakalvolla) pohjalle tiiviisti.

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaan sekaan kananmunan keltuaiset, sokeri ja mascarpone. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa. Siivilöi kuoriraaste sitten kerman joukosta ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna Cointreau kattilassa kiehuvaksi ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Yhdistä kaikki ainesosat keskenään ja kaada liivateseos sekaan ohuena nauhana- samalla sekoittaen. Kaada mousse keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Itse laitoin päälle suklaaspaghetista tehdyn "pesän" ja pääsiäismunia.

2 kommenttia: