perjantai 2. maaliskuuta 2018

Vaaleanpunainen Prinsessakakku


Sain kunnian tehdä siskolleni ja hänen miehelleen kihlajaiskakun. Minulla oli ollutkin suunnitelmissa tehdä vaaleanpunainen prinsessakakku, joten tein tämän heille. Kakku maistuu ihanasti vaniljalle ja vadelmalle. Marsipaanikuorrutus kruunaa maun vielä täydellisesti. Onnea vielä, K&K 💓 Piakkoin saankin alkaa suunnittelemaan hääkakkua...

Pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (Sunnuntai)

Kostutukseen:
maitoa
vaniljasokeria

Väliin:
6dl vispikermaa
vaniljakreemijauhetta
paksua vadelmahilloa
pakastevadelmia

Pinnalle:
3 pötköä vaaleanpunaista marsipaania 
tomusokeria
sokerimassa/marsipaanikukkia

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat  ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi (n.20-25min.). Lisää lopuksi jauhot joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (halk.n.22cm) ja paista 175 asteessa n.45 min.

2. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Vatkaa kermaa vaahdoksi, samalla lisäten joukkoon vaniljakreemijauhetta. Kun seos alkaa vaikuttaa tarpeeksi jämäkältä, se on valmista. Vaniljakreemijauhe jämäköittää kermaa reilusti, joten älä vaahdota liikaa. 

3.  Kostuta alin kerros vaniljamaidolla. Sivele pinnalle reilusti vadelmahilloa ja rouhi sitten päälle pakastevadelmaa. Laita vadelmien päälle 1/3 vaniljakermasta. Tee seuraavalle kerrokselle samoin. Laita loput vaniljakermasta kakun pinnalle ja koita saada tasoitettua se "kupolimaiseksi". Laita hetkeksi jääkaapppin.

4. Kauli marsipaani n.3,5mm paksuksi, kakkua reilusti isommaksi levyksi. Nosta marsipaanilevy sitten kakun päälle ja muotoile se kakun myötäisesti kakun pinnalle. Leikkaa ylimääräinen pois esim. taikinapyörän avulla.

5. Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja koristele esim. sokerimassakukalla.



7 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ps. En löytänyt tuota Baileysia laivalta. :o Tavallista oli kyllä. Pitää käydä Alkossa katsomassa :D

      Poista
    2. Minäkin kävin eilen Eckeröllä, niin eipä ollut ei 😔 Eikä löydy Alkostakaan, valitettavasti.

      Poista
    3. Miltä lalvalta löysit alun perin? Ehkä pitää kysyä, jos Alkoon saisi tilauksesta. :) Ihanan näköisiä nuo uusimman postauksen perunaleivoksetkin.

      Poista
    4. Kiitos. Minä löysin tuota Baileysia Viking Linen Mariellalta. Kannattaa ilman muuta kysäistä, jos saisivat sitä tilattua 😊

      Poista
  2. Tää on niin hurjan kaunis kakku jälleen ♥

    VastaaPoista