perjantai 4. toukokuuta 2018

Mansikka-lime juustokakku


Tein eräisiin juhliin tällaisen tosi raikkaan, jo hieman kesäisenkin juustokakun, jossa makuina olivat mansikka ja lime. Ensin meinasin sekoitella maut keskenään, mutta sitten sain ajatuksen tehdä tästä kaksivärisen. Harmi, ettei kuvassa näy, mutta kakun alaosa oli mintunvihreä ja yläosa hempeän pinkki. Pintaan tein mansikan ja limen makuisen kiilteen ja koristelin kakun aika yksinkertaisesti mansikalla, limellä, sekä mintunvihreäksi sävytetyllä, temperoidulla valkosuklaalla, jossa oli hieman pakastekuivattua vadelmaa.

Pohja:
200g digestivejä
60g voita

Limetäyte:
4dl vispikermaa
100g vaniljarahkaa
150g vaniljatuorejuustoa
2dl limen mehua
2 limen raastettu kuori
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka vettä
tilkka vihreää ja keltaista pastaväriä

Mansikkatäyte:
4dl vispikermaa
100g vaniljarahkaa
150g vaniljatuorejuustoa 
4dl soseutettua, paseerattua mansikkaa
6 liivatetta
tilkka vettä
tippa pinkkiä pastaväriä

Kiille:
2dl mansikkamehua
1dl limemehua
3 liivatetta

1. Hienonna keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Painele seos irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

2. Laita limemoussen liivatteet likoamaan. Raasta limen kuori ja puristele limen mehut kulhoon . Vatkaa kerma, rahka ja tuorejuusto keskenään vaahdoksi. Lisää vaahtoon lime ja mausta sitten sokerilla. Kuumenna kattilassa tilkka vettä. Puristele joukkoon liotetut liivatteet Ja kaada liivateseos täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada limemousse vuokaan ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi.

3.Laita mansikkamoussen liivatteet likoamaan. Vatkaa mansikkamoussen kerma vaahdoksi ja lisää rahka, sekä tuorejuusto. Lisää seokseen paseerattu mansikkasose (josta mehu otettu talteen), vaniljasokeri ja mausta sokerilla, makusi mukaan. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liota sinne liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos moussen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada massa sitten vuokaan, limemoussen päälle. Laita hyytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.

4.  Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Puristele mansikkamehun joukkoon limemehua. Keitä kattilassa tilkka vettä, jossa ripaus sokeria. Kaada liivateseos mehun joukkoon ja kaada varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä vielä pari tuntia. Irroita sitten kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

14 kommenttia:

  1. Juuri tässä itsekin suunnittelen juustokakkua mansikkakiilteellä :D Ihanan kesäinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti, kun aurinko näyttäytyy, alkaa tehdä mieli raikkaita juttuja 😋

      Poista
  2. Ihana kakku 🍰. Voiko juustokakkuja pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tottakai voi, mutta kiillettä ei. Kakku sulamaan jääkaappiin muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja sitten vasta kiille pintaan 😊

      Poista
  3. Voi miten kaunis kakku ja voin jo kuvitella miten raikkaan kesäisen makuinen tämä on, nam! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Oli tosi kivan kesäinen ja raikas minun makuuni....

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Siten siitä tulee kiiltävää ja se kestää huoneenlämmössä sulamatta. Myös helpottaa suklaapalojen käsittelyä, kun suklaa ei sula käsien lämmöstä...

      Poista
  5. Mansikan paseeraus ? Mehu talteen, eli siivilöitkö vielä paseerauksen jälkeen ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomasin viestisi, kun tämä Blogger ei enää lähetä kommentteja s-postiin ☹️ Mutta siis kun paseerasin mansikat, laitoin itse mansikat täytteeseen ja mehun käytin kiilteeseen, kakun pinnalle 😊

      Poista
  6. Moi, haluaisin kysyä, että kuinka monelle hengelle kakku on tarkoitettu?

    VastaaPoista
  7. HUM NOSSA QUANTAS DELICIAS MARAVILHOSA OBRIGADO POR TODASAS RECEITAS

    VastaaPoista