torstai 23. elokuuta 2018

Eclairit vadelma-valkosuklaamoussella


Viime viikonloppuna, kun tein tuulihattuja, tein samasta taikinasta myös ihastuttavia Eclair-leivoksia. Nämä voi täyttää mieleisellään makealla moussella, tai halutessaan vaikkapa briellä ja viikunahillolla- makusi mukaan.  Hauskan näköisiä näistä tulee myös niin, jos dippaa kannen sulassa suklaassa, tai hunnuttaa pinnan tomusokerilla 😊


2,5dl maitoa
2,5dl vettä
160g voita
0,5tl suolaa
240g vehnäjauhoja
7 kananmunaa


Vadelma-valkosuklaamousse:
2dl vispikermaa
175 maustamatonta tuorejuustoa
140g valkosuklaata
0,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
vadelmia

1. Mittaa kattilaan vesi, maito, voi ja suola. Kiehauta. Mittaa sillä aikaa kulhoon vehnäjauho ja riko toiseen kulhoon kananmunat.
 
2. Kun seos kiehuu, lisää vehnäjauhot ja sekoita puulastalla, keskilämmöllä koko ajan sekoittaen seosta n. puoli tuntia. Taikina palaa helposti pohjaan, joten ole varovainen. Taikinasta tulee tiivis pallo.
 
3. Laita taikina sitten esim. yleiskoneen kulhoon ja sekoita täysillä hetki. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan. Anna vatkautua välissä. Jos näyttää, että taikina "juoksettuu", niin se tasaantuu sekoittaessa.
 
4. Laita valmis taikina tyllalliseen pursotinpussiin ja pursota pellillille, leivinpaperin päälle n. 10cm:n mittaisia tankoja. Pakasta tuulihatut tässä vaiheessa, tai paista 200 asteessa n. 20-25minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paiston aikana!


5. Vatkaa moussen kerma vaahdoksi. Sekoita sulatettu valkosuklaa, sokeri ja tuorejuusto keskenään sekaisin. Lisää kermavaahto, sekä vadelmia makusi mukaan. Täytä jäähtyneet Eclairit vadelma-valkosuklaamoussella ja spritsaa pinnalle halutessasi suklaaraitoja.

2 kommenttia:

  1. Ai jukra miten maukkaan oloisia. Ihan vesi tuli kielelle tätä katsoessa ja lukiessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos☺️ Nämä ovat herkkuja, millä tahansa täytettynä...

      Poista