lauantai 15. syyskuuta 2018

Suklaamunkit kinuskitäytteellä


Lauantai-illan iltakahville tuli tehtyä aivan överi suklaiset, suolan ja kinuskin makuiset munkit. Nämä ovat TODELLA herkullisia, mutta yksi munkki on aivan riittävästi, vaikka hyviä ovatkin😍 
Sisälle munkkeihin laitoin paksua kinuskia kondensoidusta maidosta ja päälle tummaa suklaata, suolapähkinää ja rippusen sormisuolaa. Huh ja nam!! Tämä yhdistelmä on kyllä munkin paras kaveri...


Taikina:
0,5l maitoa
50g hiivaa
1,5dl sokeria
1tl suolaa
1 kananmuna
130-150g huoneenlämpöistä voita
13-14dl vehnäjauhoja
munkkirasvaa
kondensoitua maitoa (kinuskiksi keitettyä)

200g taloussuklaata
4rkl ruokaöljyä
suolapähkinöitä 
sormisuolaa

1. Lämmitä maito 37-42 asteiseksi. Laita kulhoon kaikki ainekset ja lisää joukkoon lämmin maito. Vaivaa taikinaa 25 minuuttia ja anna sen levätä sitten 10 minuuttia.

2. Pyörittele taikina (á60g) palloiksi ja kohota niitä liinan alla tunti. Kuumenna rasva (180 asteiseksi). Litistä kohonneita palloja kämmenellä hieman littanammaksi. Laita munkki kattilaan kohonnut puoli alaspäin. Anna munkkien paistua kullan ruskeaksi ja käännä sitten reikäkauhan avulla. Paista toinenkin puoli ruskeaksi ja nosta sitten talouspaperin päälle valumaan. Anna jäähtyä täysin.

3. Tee munkin sivuun kolo esim. teelusikan varren avulla. Pursota pursotuspussilla kinuskia munkin sisään.

4.  Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää öljy. Dippaa munkit sitten puoliksi suklaassa ja ripottele pinnalle murskattuja suolapähkinöitä ja ripottele hieman sormisuolaa myös. Laita munkit leivinpaperin päälle jääkaappiin jähmettymään.

6 kommenttia:

  1. Oi että.. tuon kun saisi tuosta napattua ruudusta läpi! ��Kahvikupillisen seuraksi sopisi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Vau mikä mieletön herkku taas! ♥ Ja kuva on kuin suoraan jostain ihanasta leivontakirjasta ♥♥♥ Sun pitäs ehdottomasti julkaista oma kirja!

    VastaaPoista