lauantai 22. syyskuuta 2018

Sitruuna-lakritsimarengit


Teki mieli jotakin pientä herkkua, jossa olisi sitruunaa. Marengit ovat aina varma valinta ja sitruunan kaveriksi ripottelin pinnalle vielä hiukka raakalakritsijauhetta. Näistä tuli niin hyviä, että arvatkaapa onko näitä enää yhtään jäljellä...? 😌 Tein myös tällä kerralla näistä hieman eri muotoisia, kuin marengit normaalisti ovat...

4 kananmunan valkuaista
150g tomusokeria 

1rkl sitruunamehua
sitruunankuorta

raakalakritsijauhetta (Johan Bülow)

1. Vatkaa valkuaisia hetki täydellä teholla (huom! teräskulhossa). Kun valkuaiset alkavat vaahdottua, lisää tomusokeria hieman kerrallaan vaahdon joukkoon. Kun kaikki tomusokeri on lisätty, kaada joukkoon sitruunanmehu. Marenki on valmista, kun otat sormenpäähän hieman marenkia ja ravistat. Jos marengissa pysyy "huippu", niin se on valmista. Jos marenki alkaa "lohkeilla"- olet vatkannut liikaa!


2. Laita tylla pursotinpussiin. Täytä pussi marengilla ja pursottele pieniä marenkipötköjä leivinpaperin päälle, uunipellille. Ripottele pinnalle raakalakritsijauhetta (aika voimakkaan makuista- aloita varovasti), sekä oikein hienoksi raastettua sitruunankuorta.


3. Kuivata marenkeja n.90  asteessa n. tunti ja jätä marengit sitten vielä uuniin jälkilämpöön vaikkapa pariksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti