lauantai 20. lokakuuta 2018

Härkis-piirakka


Maiston tässä joku aika sitten ensimmäisen kerran Härkistä. Olin melko skeptinen koko tuotetta kohtaan, mutta annettuani sille mahdollisuuden, se osottautuikin todella herkulliseksi. Tästä piirakasta tuli oikea "-ton-piirakka", mutta mauton, ei suinkaan. Tästä on tullut yksi lempisuolaisistani 😋 Kokeile ja ylläty sinäkin!

Pohja:
150g  Keiju kasvirasvalevitettä (tumman sininen)
3dl gluteenitonta, karkeaa jauhoseosta
n.0,5tl suolaa

Täyte:
150g Oatly Påmackan tuorejuustoa 
150g vegaanista juustoraastetta
0,5dl Balsamicoa
250g Härkis originalia
ruohosipulia

öljyä
4 isoa punasipulia
suolaa, sokeria, pippuria

1. Marinoi Härkis Balsamicolla. Anna maustua hetki.

 2. Sekoita pohjan pehmeä margariini, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin tasaisesti.

3. Sekoita tuorejuusto ja juustoraaste keskenään tahnaksi ja levitä pohjan päälle. 

4. Kuullota kuoritut ja lohkotut punasipulit öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Hienonna lopuksi joukkoon ruohosipulia.

5. Kaada marinoitunut Härkis juustomassan päälle vuokaan ja lisää lopuksi kuullotetut sipulit.  Paista piirakkaa sitten 200 asteessa, n. 35-40 minuuttia, tai kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Koristele piirakka tuoreella timjamilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti