tiistai 2. lokakuuta 2018

Juuressämpylät



Tähän syksyyn, höyryävän keiton kaveriksi sopii todella hyvin lämpimät juuressämpylät, jotka ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Näissä on mm. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa ja purjoa... 

Meillä lapset eivät hirveästi pidä juureksista, mutta näin sain heidätkin  syömään niitä huomaamattaan kivasti- ja vieläpä kehuivat herkullisiksikin 😊 Kokeilepa itsekin...

 n. 18kpl

500g Pirkan valmista juuressosetta (Heviosastolla pötkössä)
250g Pirkan kasvissuikaleita (pakaste)
50g hiivaa
1,5tl suolaa
n. 8dl vehnäjauhoja
3-4rkl öljyä

1. Lämmitä juuressose mikrossa todella lämpimäksi. Lisää joukkoon pakastepussillinen kasvissuikaleita. Kokeile, että seos on kädenlämpöistä (lämmitä lisää, jos tarvis).

2. Lisää juuresseokseen murusteltu hiiva, öljy ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa yleiskoneella n. 12 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle leivonta-alustalle, peitä liivalla ja anna levätä n. vartti.

3. Punnitse taikinasta 80g painoisia palleroita ja muotoile ne sitten palloksi. Laita uunipellille, leivinpaperin päälle ja anna kohota n. tunnin verran.

4. Paista sämpylöitä 225 asteessa n. 12-15 minuuttia, tai kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti