sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Vaniljainen uunipäärynähillo



Tänä vuonna on tullut aika paljon päärynöitä, jos suinkin päärynäpuun omistaa?  Myös kaupoista saa tällä hetkellä edullisesti päärynöitä ja tämä onnistuu myös niistä mainiosti.

Äitini toi valtavan korillisen päärynöitä ja mietin kuinka niitä hyödyntää, niin syntyi ajatus uunipäärynähillosta. Aiemmin olen tehnyt samanlaista omenoista ja se on ihan todella herkullista. Päärynän maku on melko mieto, niin maustoin hilloa aidolla vaniljalla...ja se kyllä kannatti. Hiilosta tuli aivan ihanaa! Mihin sinä kättäisit tätä herkkua? Itse taidan lusikoida vaan suoraan purkista 🙊

2kg pääryöitä 
1kg hillosokeria
0,5dl vettä
1tl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
(kanelitanko)

1. Huuhtele päärynät huolellisesti, puolita päärynät ja ota pois siemenkota ja kanta. Kuoria ei tarvitse.

2. Laita uunivuokaan päärynänpuolikkaat, hillosokeri, vaniljasokeri, vesi ja halkaistu vaniljatanko, josta siemenet on rapsutettu päärynöiden joukkoon. Halutessasi, voit lisätä joukkoon myös kanelitangon.

3. Laita vuoka (kansi päällä) uuniin 200 asteeseen, kahdeksi tunniksi. Sekoita välissä kerran.

4. Poista tangot ja soseuta uunipäärynät sauvasekoittimella hienoksi hilloksi ja purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin, piripintaan asti. Anna jäähtyä ja säilytä hillo jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti