maanantai 27. huhtikuuta 2020

Cheddarpiiraat


Tänä vuonna vappupiknik nautitaan varmaankin ihan oman porukan kesken olohuoneen lattialla, mutta eväiden pitää kuitenkin olla maukkaat! Näistä Cheddarpiiraista tuli todella herkulliset ja voisin kuvitella, että nämä olisivat omiaan vapun suolaisena herkkuna. Piiraan täytteitähän voi varioida mielensä mukaan, mutta tämä yhdistelmä sai mielestäni kivaa "potkua" jalapenosta 😋

(n.30kpl)

Piirastaikina:
50g hiivaa
100g voita
2,5dl maitoa
1/2tl suolaa
2tl sokeria
7-8dl vehnäjauhoja

Täytteeksi:
cheddaria
palvikinkkua
jalapenoa

Voiteluun:
kananmuna

1. Murenna hiiva kulhoon. Sulata rasva kattilassa,lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada liemi hiivan joukkoon ja sekoita,kunnes hiiva liukenee.

2.Lisää suola ja sokeri sekä niin paljon jauhoja,että saat sopivan kiinteän taikinan. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Ripottele vähän jauhoja pinnalle ja peitä kulho liinalla. Anna kohota 30-40 min.

3. Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja hiero kimmoisaksi. Lisää jauhoja tarpeen mukaan ja kauli ohueksi levyksi.

4. Ota muotilla pyöreitä kakkuja,halkaisija 6-8 cm. Jaa kuutioitua juustoa, kinkkua ja jalapenoa pyörylöille,voitele reunat munalla ja nosta täytteen päälle. Nipistele reunat yhteen.
Nosta kääröt pellille leivinpaperin päälle, liitoskohta alle.

5. Kohota liinan alla n. 10 min ja voitele munalla. Paista uunissa 225 keskitasolla 15-20 min.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Mitä cheddaria käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli todella hyviä, vaikka itse sanonkin 😇 Käytin ihan sittarista ostettuja Hochland-cheddar sulatejuustosiivuja..

      Poista