maanantai 12. lokakuuta 2020

Appelsiiini-suklaakrokanttikakku

 

Fazerilta on tullut uutuutena ihastuttava maitosuklaa, appelsiinikrokantti. Minun on tehnyt jo pitkään mieli kahvin kanssa kahvikakkua, jossa maistuisi reilusti appelsiini, sekä suklaa. Yhdistelin taikinaan nyt appelsiinia, sekä tätä uutuussuklaata. Kakusta tuli todella mehevän kostea ja se todella maistui siltä, miltä pitikin 😋 Useimmiten kahvikakut paranevat vanhetessaan, mutta tämä oli herkkua heti jäähdyttyään!
 
250g voita  
340g sokeria
4 kananmunaa
400g vehnäjauhoja
8g leivinjauhetta
1 appelsiiniin kuoriraaste ja mehu
100g appelsiinikrokanttisuklaata rouhittuna
 
 
1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sitten joukkoon huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen, samalla sekoittaen voimakkaasti.
 
2. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan vähitellen, samalla sekoittaen. Lisää joukkoon viimeiseksi appelsiininkuoriraaste, mehu, sekä pieneksi rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan (2,4l).
 
3. Paista kakku 175 asteessa n.50-55minuuttia. Anna kakun vetäytyä pikku hetki ja kumoa se. Anna jäähtyä ja koristele esim. appelsiininkuorella ja suklaarouheella.

4 kommenttia:

  1. No vau! Juuri sellainen kakkuresepti, jota olen jo jonkun aikaa kaivannut - kiitos 🤍

    VastaaPoista
  2. Tein ja tuli kyllä tosi hyvän makuista! Mietin vaan jo tekovaiheessa,että miten kakusta tulee ruskea, kuten kuvassa, kun suklaa on rouheeena, eikä tule kaakaotakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla 😊 Tein kakun Nordic ware vuoalla, jonka voitelin vuokaspraylla. Olen huomannut, että niiden yhdistelmä tekee kakun pinnasta aina ruskean 😊

      Poista