maanantai 28. joulukuuta 2020

Skagen-filokupit


Suunnittelen täällä jo hieman tarjottavia uudenvuodenaatoksi. Tein filotaikinasta pieniä kuppeja, jotka täytin skagenmassalla. Pinnalle lisäsin vielä mätiä, sitruunaa ja tilliä. Näistä tuli mukavia pikkusuolaisia, jotka ovat mukava naposteltava aaton herkutteluun! 
 
n.24kpl
 
1pkt Myllyn paras- filotaikinaa
oliiviöljyä
 
 Skagenmassa: 
 
180g katkarapuja sulatettuna
1 punasipuli
1/2 nippua tuoretta tilliä 
125g majoneesia
sitruunamehua
suolaa, mustapippurirouhetta 
 
Pinnalle:
mätiä, tilliä, sitruunaa 

1. "Liimaa" 6-7 filotaikinalevyä päällekäin oliiviöljyllä reilusti kostuttaen. Ota pyöreällä muotilla paloja taikinasta ja painele taikina-aihiot muffinssipellin koloihin. Paista pohjia 180 asteessa n. 10-12 minuuttia, tai kupit alkavat kauniisti rusehtaa. Irroittele kupit vuoasta varovasti ja anna jäähtyä.

2. Hienonna punasipuli, tilli, sekä sulatetut katkaravut hienoksi. Sekoita ne majoneesin joukkoon ja mausta kevyesti suolalla, pippurilla, sekä sitruunamehulla. Annostele massaa sitten jäähtyneisiin filokuppeihin ja koristele lopuksi mädillä, sitruunalla ja tillinoksalla.

4 kommenttia:

  1. Hei! Kuulostaa ihanalta! Mutta voikohan nämä tehdä valmiiksi päivän tai pari etukäteen? Kuinka ne silloin kannattaisi säilyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Olipa hyvä kysymys.Nämä kannattaa tehdä, tai ainakin täyttää juuri ennen syömistä. Taikina alkaa vettä muuten. Itse kupit voisi ehkäpä tehdä edellisenä päivänä ja säilyttää ilmatiiviissä rasiassa, jotta rapeus säilyy 🙂

      Poista
  2. Satuin hakemaan ideaa ja inspiraatiota uudenvuoden aattoilta tarjottavista, täältä sai hyvän ajatuksen.
    Filotaikinan kanssa en tule toimeen, ajattelin tehdä pieniä Skageneita hieman reseptistä poiketen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skagen- on kyllä herkkua vaikkapa pelkälteen 🤭 Tai ruisnappien päällä, tai saaristolaisleivällä, tai crustardilla, taitaitai... Ihanaa uutta vuotta! 🎉

      Poista