perjantai 19. helmikuuta 2021

Kermatäytteiset Berliininmunkit

  
 
 Tein nämä ihastuttavat, kermalla ja vadelmahillolla täytetyt Berliininmunkit itse asiassa jo ystävänpäiväksi, mutta oli töissä sen verran haipakkaa, että jäivät postaamatta. Nämä ovat herkullisia kyllä milloin vain tehtynä, eikös? Pinnan voi halutessaan kuorruttaa vaikkapa suklaalla, tai oikein paksulla, suolaisella kinuskilla 😋

5dl maitoa
50g hiivaa
1tl suolaa
1,5dl sokeria
13dl vehnäjauhoja
1rkl kardemummaa (voi jättää poiskin)
150g huoneenlämpöistä voita
 
Paistamiseen rypsiöljyä

Väliin vispikermaa ja vadelmamarmeladia
 
Pinnalle valkoinen,- ja vaaleanpunainen sokerikuorrutetuubi
 
Koristeluun tummaa suklaata ja sokerihelmiä, sekä nomparelleja
 
1. Laita yleiskoneen kulhoon kaikki taikinan ainekset kerralla. Myös 37 asteinen maito. Vaivaa taikinaa taikinakoukulla 12-15 minuuttia. Anna taikinalle sitten 10-15 minuutin taikinalepo. Pyörittele taikinasta sitten á80g palloja ja laita liinan alle kohoamaan, hieman reiluksi tunniksi.
 
2. Kuumenna pullien kohoamisen aikana öljy 170-175 asteiseksi. Laita munkit kuumaan öljyyn, kohonnut pinta alaspäin. Käännä paiston puolivälissä. Nosta reikäkauhan avulla munkit öljystä, talouspaperin päälle lautaselle. Anna jäähtyä
 
3. Sekoita sokerikuorrutteet keskenään kulhossa ja lämmitä seosta hetki mikrossa. Halkaise munkit ja laita pohjan päälle nokare vadelmamarmeladia. Pursota reilusti kermavaahtoa hillon ympärille renkaaksi.  Dippaa kansi lämpimässä sokerikuorrutteessa ja aseta leivinpaperin päälle kovettumaan.
 
4. Spritsaa kannen pinnalle tummalla, sulalla suklaalla raidat ja ripoittele päälle sokerihelmiä, sekä nomparelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti