sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Ranskalainen suklaakakku

 

Tulipa töissä mieleeni, etten ole aikoihin tehnyt tätä klassista, ranskalaista suklaakakkua. Tähän tarvitset vain neljää eri raaka-ainetta. Kakku on myös täysin jauhoton, eli sopii gluteenittomaan ja viljattomaan ruokavalioon. Kakku muistuttaa hieman mutakakkua, mutta rakenne on kuohkeampi ja raikkaampi. Kakulle kaveriksi sopii joko vaniljajäätelö, tai jogurtista ja kermasta valmistettu, raikas vaahto. Ja koko nautinnon kruunaa tuoreet marjat! 🍒

(8 annosta) 
 
200g tummaa suklaata (mieluiten 60-70%)
200g voita
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
 
Kastike:
2dl kuohukermaa
1prk Bulgarian jogurttia
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
 
1. Sulata suklaa ja voi keskenään kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2. Erottele kananmunista valkuaiset omaan kulhoonsa ja keltuaiset omaansa.

3. Laita valkuaisten sekaan 1dl sokeria ja vatkaa tiukaksi marengiksi.

4. Laita loppu sokeri, 0,5dl, keltuaisten joukkoon ja vatkaa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tämä sitten suklaa-voiseokseen varovasti käännellen.

5. Lisää marenki lopuksi kahdessa erässä suklaamassan joukkoon, varovasti käännellen.

6. Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun irtopohjavuokaan (halk.n.22cm) ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puoli tuntia. Irroita kakku sitten vuoasta ja nauti jogurttikastikkeen ja marjojen kera. Ps. Kakku kestää hienosti myös pakastamisen...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti